Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

'Katledilen Aytaç Baran tehdit ediliyordu'

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda katledildi. Baran'ın avukatı, saldırıyı PKK-YDG-H üyelerinin gerçekleştirdiğini ve olaydan önce müvekkilinin saldırı olabileceği konusunda polis tarafından uyarıldığını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 18:27:52

'Katledilen Aytaç Baran tehdit ediliyordu'
Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Hüda Par'a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, Şehitlik Mahallesi 59. Sokak'ta uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

4 kurşun isabet eden Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde öldü.

Olayın duyulması üzerine Baran'ın yakınları hastane önünde toplandı.

Polis ekipleri, saldırının yaşandığı bölgede güvenlik önlemi aldı.

AVUKAT ORHAN: TEHDİT EDİLİYORDU

Avukat Abdulgani Orhan, seçimden önce polis tarafından müvekkili Baran'ın emniyete çağrıldığını ve kendisine “ PKK YDG-H üyeleri tarafından silahlı eylem yapılacağı, eylem yapılması halinde verilen telefon numarasının aranması” yönünde tebligatta bulunulduğunu söyledi.

YÜZ KİŞİ ÖLDÜRSELER HALK BU KADAR GALEYANA GELMEZDİ. ALLAH DİYARBAKIR'A YARDIM ETSİN


Avukat Orhan'ın anlatımına göre, üç çocuk babası Baran bugün evine doğru giderken, 59. Sokak'ta silahlı saldırıya uğradı. 38 yaşındaki Baran, ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede hayatını katbetti.

Avukat Abdulgani Orhan, Aytaç Baran'ın seçimden dört beş gün önce PKK'lılar tarafından tehdit edildiğini, Emniyet'in de silahlı eylem olacağı yönünde tebligatta bulunduğunu belirtti. Baran'ın PKK'lılarca katledildiği iddia eden Orhan, “Son nefesinin verirken Aytaç Baran'ın yanındaydım. Evinin yakınında sokağa girerken pusu kurmuşlar. İki silahla vurulmuş. O sokağın yedi girişi var, yedisi de tutulmuş. Tehdit alıyordu. Buna rağmen ‘Ölsem de gitmeyeceğim' dedi. Öyle bir insanı öldürdüler ki, yüz tane insanı öldürseydiler halkı bu kadar galeyana getiremezlerdi. Kimseye zarar vermeyen, ömrü yardımla geçen, evinde ikinci gün yiyeceği olmayan bir insanı öldürdüler. Bunu ne paralel, ne istihbarat yapmıştır. Görgü tanıkları vardır, sıkanlar bellidir. Kim oldukları bellidir. Allah Diyarbakır'a bugünden sonra yardım etsin” dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara