Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Çin Dışişleri Bakanlığı: - 'Çin, ilgili ülkelerin farklılıkları diyalog ve müzakere yoluyla çözmelerini, birliklerini koruyarak, bölgesel barış ve istikrarı teşvik etmelerini umuyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-05 17:47:27

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz
Pekin yönetimi, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesini beklediklerini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, Pekin yönetiminin, ilgili ülkelerin birliklerini korumalarını, bölgesel barış ve istikrarı ortaklaşa teşvik etmelerini beklediğini dile getirdi.

Hua, ayrıca Çin'in bu ülkelerin, ayrılıkları diyalog ve müzakere yoluyla çözmesini umduğunu söyledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn, bu sabah yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldivler ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara