Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

Katar Savunma Bakanı Ankara'da! 'Bu, kansız savaş ilanıdır'

Londra merkezli El-Arabi el-Cedid gazetesine konuşan Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye, ülkesine uygulanan ambargonun ve 13 maddelik talep listesinin 'kansız bir savaş ilanı' olduğunu belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-30 14:11:40

Katar Savunma Bakanı Ankara'da! 'Bu, kansız savaş ilanıdır'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Atiyye, ülkesinin terör gruplarını desteklediği yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu, yürütülen karalama kampanyasıyla "Katar'ın şeytanlaştırılmasının" amaçlandığını ifade etti.

Atiyye, "Ülkemizin maruz kaldığı durum, kansız savaş ilanı mahiyetindedir. Vatandaşlara zarar vermek ve Körfez ülkeleri arasındaki sosyal dokuyu parçalamak amacıyla kara, deniz ve hava sınırlarının kapatılması neyle izah edilebilir?" dedi.

ANKARA ZİYARETİ

Katar ile Türkiye'nin tarihi ilişkilerle birbirine bağlı olduğunu söyleyen Atiyye, ziyaretinin, iki ülke arasındaki savunma iş birliğini güçlendirme çerçevesinde gerçekleştiğini ve görüşmelerin gündeminde Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün ilk sırayı alacağını aktardı.

ABD İLE "STRATEJİK İLİŞKİ"

Atiyye, ülkesinin ABD ile de özellikle terörle mücadeleyle ilgili "stratejik ilişki" içinde olduğunu dile getirirken, Katar'daki ABD askeri üssünün kapatılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

NELER YAŞANDI?

Katar'a abluka uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın 13 maddeden oluştuğu ifade edilen taleplerinin Kuveyt aracılığıyla Doha yönetimine ulaştırıldığı uluslararası basına yansımıştı.

Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.

TÜRKİYE'NİN KATAR'DAKİ ÜSSÜNÜN KAPATILMASINI DA İSTEMİŞLERDİ

Katar'a abluka uygulayan Arap ülkeleri, ambargoyu kaldırmak için Doha yönetimine 13 maddelik bir liste sunmuştu. Taleplerden en dikkat çekici olanı “Doha'daki Türk askeri üssü kapatılsın” şartıydı.

Körfez ülkelerinden Katar'a 13 maddelik talep listesi ve 10 gün süre (TIKLAYINIZ)

BAE: Katar'ın talep listemizi sızdırması çocukça (TIKLAYINIZ)

Körfez ülkelerinden Katar'a çağrı: Türkiye'nin askeri üssünü kapatın (TIKLAYINIZ)

Katar'dan 'Körfez' taleplerine ilk yanıt (TIKLAYINIZ)

Haber Ara