Dolar

32,5217

Euro

34,8010

Altın

2.422,33

Bist

9.703,85

Katar Emiri Al Sani Türkiye'ye geliyor

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cuma günü Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirecek. Katar Emiri krizden sonra ilk kez Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 15:45:14

Katar Emiri Al Sani Türkiye'ye geliyor

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi. Katar Emiri, Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargodan sonra ilk kez Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

Al Sani'nin ziyaretinin Cuma günü gerçekleşmesi bekleniyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Al Sani'nin Cuma günü Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Dün Pakistan ve Katar Dışişleri Bakanları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yarın Fransa ve Kuveyt Dışişleri Bakanları ülkemize gelecek. Cuma günü ise Katar Emiri ülkemizi ziyaret edecek."

TEMMUZ'DA GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt'teki temaslarının ardından 24 Temmuz'da Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Erdoğan'ı havalimanında Katar Emiri Al Sani karşıladı.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bu akşam Türkiye'ye gelecek Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir'in resmi temasları, 16 Eylül'e kadar sürecek.

Başbakan Binali Yıldırım ile Kuveytli mevkidaşı arasında yapılacak görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Ziyaret kapsamında Türkiye ile Kuveyt arasında çeşitli alanlarda uluslararası belgeler imzalanacak.

KATAR KRİZİNDE NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez ülkelerinin petrol zengini Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuş Ardından Yemen, Libya ve Maldivler onları takip etmişti.

Katar'a uçuşlar durdurulmuş, bazı Mısır bankaları, Katar bankalarıyla para transfer işlemlerini askıya almıştı.

Haber Ara