Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Katar’dan Suud medyasındaki yalana tepki!

Arap medyasından bazı yayın organlarının ABDli bir yetkiliye dayandırdığı 'Katar'ın İsrail ile normalleşmeyi kabul ettiği' iddiaları üzerine Katar Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamada bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-20 22:28:48

Katar’dan Suud medyasındaki yalana tepki!

Katar'dan Arap medyasındaki yalana tepki!

Arap medyasından bazı yayın organlarının ABDli bir yetkiliye dayandırdığı "Katar'ın İsrail ile normalleşmeyi kabul ettiği" iddiaları üzerine, Katar Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Filistin meselesine yönelik Katar'ın konumunu yanlış aksettiren ve imajını bozmaya yönelik medyada çıkan bazı asılsız kampanyaları görmek üzücü" denildi.

Katar'ın Filistin davasındaki duruşunda herhangi bir değişikliğin olmadığı vurgulanan açıklamada, "İsrail'in, Filistin topraklarını işgaline son verme ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'ni kurma konusundaki kararlı konumumuzu teyit ediyoruz." ifadesine yer verildi.

“Filistin için her türlü çaba gösterilecek”

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Katar, Filistin halkının tüm meşru haklarını elde edene kadar Filistinli kardeşlerin acılarını hafifletmek için elinden gelen her türlü desteği sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır."

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya kanalı, Katar'ın İsrail ile normalleşmeye ilişkin ABD'ye verdiği cevabı çarpıtan bir haber yayımlamıştı.

Söz konusu haberde, ABD Körfez İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Timothy Lenderking'in "Katar'ın İsrail ile normalleşme anlaşmasının imzalanmasını kabul ettiği" iddiası yer almıştı. Ancak ABD'li yetkilinin açıklamalarında, "Katar'ın, İsrail ile son normalleşme anlaşmalarını reddettiği, Washington'un bunu anlayış ile karşıladığı ve normalleşme ile ilgili görüşmelerin halen devam ettiği" ifadesine yer verilmişti.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulva el-Hatır, 14 Eylül'de ABD merkezli yayın organı Bloomberg'e verdiği röportajda, Filistinlilerle anlaşmazlığı çözülene kadar ülkesinin İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını söylemişti.

İsrail, 15 Eylül'de ABD himayesinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile “normalleştirme anlaşması” imzalamıştı.

Haber Ara