Dolar

32,5331

Euro

34,7167

Altın

2.487,86

Bist

9.524,59

Katar'dan Mursi'nin mahkumiyetine tepki

Katar'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen müebbet habis cezası tepkiyle karşılandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-19 13:30:36

Katar'dan Mursi'nin mahkumiyetine tepki

Katar yönetimi, Eylül 2014'ten bu yana devam eden davayla ilgili ilk defa resmi açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi Müdürü Ahmed er-Rumeyhi, yazılı açıklamasında, Kahire Ceza Mahkemesi'nin verdiği hükmün gerçeklerle bağdaşmadığını ve Katar'ın Mısır dahil tüm kardeş ülkelere karşı izlediği politikayla ilgili yanıltıcı iddialar içerdiğini belirtti. Mursi'ye yöneltilen Katar adına casusluk suçlamasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Rumeyhi, "Verilen bu hükümler, adil olmaktan uzaktır ve iki ülke ilişkilerinde tehlikeli bir emsal teşkil etmektedir." ifadesini kullandı.

Kahire Ceza Mahkemesi dün, Katar adına casusluk davasından yargılanan Mursi'ye ülkede yasaklı terör örgütü olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) yönetmek suçlamasıyla 25 yıl, devlete ait gizli belgeleri Katar'a sızdırmaktan 15 yıl olmak üzere 40 yıl hapis cezası vermişti. Mursi ile aynı davadan yargılanan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 6 sanık idam cezasına, diğer 4 sanık da farklı hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Haber Ara