Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Katar'dan Halep açıklaması: Bu utanç hepimizin

Katar Dışişleri Bakanı, genelde Suriye ve özelde Halep'te son günlerde yaşanan olaylara dair önemli açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 20:24:25

Katar'dan Halep açıklaması: Bu utanç hepimizin

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Halep'te yaşanan son olaylar hakkında Al Jazeera yayın organına açıklamalarda bulundu.

"ESED İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR"

Esed'in insanlığı karşı suç işlediğini söyleyen Bakan savaşın sonlandırılmasında diplomasinin neden işe yaramadığını anlattı.

Sani "Buradaki sorun, Halep'te kötüleşen durumu konuşuyoruz. Hiç bir alternatifimizin olmadığını gördük. Çünkü biz askeri çözümden yana değiliz, her zaman siyasi çözümde ısrarcı olduk. Ancak rejim hâlâ askeri çözümde ısrar ediyor" dedi.

"BU UTANÇ HEPİMİZİN"

Halep'teki insani durumu da değerlendiren Katarlı Bakan, gerekli yardımın yapılamamasından ötürü duyduğu utancı dile getirdi.

Katarlı Bakan durumu "Halep'teki insani durum feci bir durumda. Şu anda hizmet verebilen hastane yok; insanlar yaralı, her yerde ölü bedenler var. Kent kuşatma altında olduğundan tahliye edilemiyorlar. Halep'teki sivillere ulaşabilmek üzere insani yardım koridorlarının açılması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oradaki sivilleri korumak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Buradaki sorun uluslararası verdiği tepkinin başarısız olması" sözleri ile ifade etti ve ekledi:

"Bu utanç hepimizin, hiçbir şey yapamıyoruz. Ellerimiz kelepçeli, Suriye halkına hiçbir şey ulaştıramıyoruz"

Haber Ara