Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

'Katar'a ambargo Riyad'ı zayıflatıyor, Tahran'ı güçlendiriyor'

Amerika merkezli yayın yapan Foreign Policy internet sitesi 'Trump tarafından desteklenen Suudi Arabistan'ın Katar'a uygulamış olduğu ambargonun, Suudi Arabistan'ın bölgedeki konumunu zayıflatıyor ve İran'ı güçlendiriyor' diye yazdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-09 15:47:44

'Katar'a ambargo Riyad'ı zayıflatıyor, Tahran'ı güçlendiriyor'

Haberde ABD'nin her fırsatta İran'a karşı olumsuz tavrını devam ettirmesinin yanında, Körfez İşbirliği Konseyi'nin üyesi olan Katar'a yönelik ambargonun Suudi Arabistan'ın bölgedeki siyasi gücünü zayıflattığı belirtildi.

ARAP DÜNYASININ DAHA DA BÖLÜNME TEHLİKESİ...

Suriye ve Yemen'de Suudi Arabistan ile proxy savaşı veren (yerel güçler üzerinden karşı karşıya gelmeden yapılan savaş) ABD'nin, Riyad'ın bölgedeki konumunu zayıflatması riskini almasını tehlikeli bulan FP, Arap dünyasının daha fazla bölünmesini İran'ın bölgesel güç olarak ortaya çıkmasında etkili olacağını iddia etti.

"RİYAD, TERÖRİZME DESTEK VERİYOR"

Bunun yanında Suudi Arabistan'ın Müslüman Kardeşleri terörist örgüt olarak tanınmasını bölgedeki grupları radikalleşmeye ittiği uyarısında bulunuldu.

Körfez ülkelerinin Katar'ı İran'a ittiğini belirten FP, Katar'ın İran'a bağımlı hale gelmesini son derece tehlikeli buluyor.

Krizin diyalog ile çözülmesi gerektiğini savunan yetkililer, Katar'ın Arap dünyası ile masaya oturarak meseleyi çözme taraftarı olduğunu hatırlatarak Riyad önderliğindeki ambargocu ülkelerin biran önce çözüm için adım atmaları gerektiğini söyledi.

Haber Ara