Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Katalonya ‘da barış çağrıları: konuşalım

İspanya'da binlerce vatandaş, ülkenin doğusundaki Katalonya Özerk Yönetimi'nde bağımsızlık yanlısı girişimlerle artan siyasi, ekonomik ve sosyal gerginliğe karşı meydanlara çıkarak 'Konuşalım' temalı eylem gerçekleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-07 17:07:59

Katalonya ‘da barış çağrıları: konuşalım

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan mesajlarla binalarının önündeki meydanlarda bir araya gelen vatandaşlar başta Katalonya olmak üzere İspanya'nın dört yanında barışçıl sloganlar attı.

Eylemlerde bayrak taşımayan ve siyasi sloganlardan uzak kalmaya dikkat eden İspanyollar, çözüm yolu yaratmak için siyasetçiler arasında diyaloğun başlatılması gerektiğine dikkati çekmek için beyaz kıyafetler giydi.  "Konuşalım" yazılı pankartlar taşıyan binlerce kişi, "Siyasetçiler daha fazla böyle devam edemez. Çünkü bizi karşı karşıya getirip bölüyorlar. Bu ülke bir kere iç savaş geçirdi. İkincisini hak etmiyoruz" mesajını verdi.

Barselona Belediyesi ve Katalonya Özerk Yönetimi Başkanlık Konutu'nun bulunduğu Jaume Meydanı'nı dolduran kalabalık da Katalanca ve İspanyolca "konuşalım" yazılı dövizler taşıdı.

"BEN İSPANAYOLUM VE KATALONYA'YI ÇOK SEVİYORUM"

Maria adındaki 53 yaşındaki bir gösterici, "Ben İspanyol'um ve Katalonya'da yaşıyorum. Katalonya'yı da, İspanya'yı da seviyorum. Artık bu kavgalar, gerginlikler bitsin istiyoruz. Siyasetçiler işlerini yapmalılar. Konuşalım ve sorunları çözelim. Birlikte yaşamak istiyoruz, nefret değil." Diyerek iki halkın aralarında bir sorun olmadığını ifade etti.

Başkent  Madrid ise hem "Konuşalım" hem de "İspanya için birlik" sloganlarıyla düzenlenen iki gösteriye ev sahipliği yaptı. Madrid Belediyesi önünde toplanan beyaz kıyafetler giymiş topluluk, siyasilere "diyalog" çağrısı yaptı. İspanyol bayraklarıyla Colon Meydanı'nı dolduran binlerce kişi ise Katalonya'daki bağımsızlık girişimlerine karşı slogan attı.

Katalonya'daki bağımsızlık isteklerine karşı çıkan İspanya'nın ulusal birliğini ve anayasasını savunan "Katalonya Sivil Toplumu" (SCC) adlı sivil toplum örgütü, Barselona kentinde yarın büyük bir gösteri yapmaya hazırlanıyor. Bunun Barselona'da şimdiye kadar yapılan en büyük bağımsızlık karşıtı gösteri olacağını savunan SCC liderleri, "sessiz çoğunluğu sokağa inmeye" çağırdı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara