Dolar

32,3159

Euro

35,0895

Altın

2.298,73

Bist

9.047,60

Katalonya Başkanı'na 'suikast' tehdidi

İspanya'da hükümeti temsil eden Halk Partisi sözcüsü Pablo Casado, Katalonya'daki durumu değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında Katalan lider Puigdemont'u ölümle tehdit etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 20:20:14

Katalonya Başkanı'na 'suikast' tehdidi

Katalonya'nın düzenlediği bağımsızlık referandumunun ardından gerilim yükselmeye devam ediyor. İspanya'nın Katalonya'ya yönelik ekonomik yaptırım uygulamasından sonra şimdi de Katalan lider 'ölümle' tehdit edildi.

kat1

"SONU FRANCO GİBİ OLABİLİR"

İspanya'da hükümeti temsil eden Halk Partisi sözcüsü Pablo Casado, Katalonya bölgesinde yaşanan olayları değerlendirmek için bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Halk Partisi ve dolaylı olarak da olsa hükümet adına konuşan Casado bağımsızlığının asla gerçekleşmeyeceğini söylerken, Katalonya lideri Puigdemont konusuna da değindi. İspanyol sözcü açıklamadan çok tehdit yağdırarak, "Katalan liderinin sonu da aynı selefi gibi olabilir. Tıpkı Franco döneminde yaşananlar..." gibi diyerek Puigdemont'u ölümle tehdit etti.

kat2

"BAĞIMSIZLIK İLAN EDİLECEK"

İspanyol Sözcü'nün açıklamasının hemen öncesinde Katalonya yönetimi 24 saat içerisinde, seçim sonuçlarının verdiği demokratik hak gereği, bağımsızlığını ilan edeceğini açıklamış, ve bu doğrultuda adımların bundan sonraki süreçte aatılacağını belirtmişti. Bu açıklamanın hemen ardıdnan ise İspanya'nın ölüm tehtidi ile birlikte iç savaş çığlıkları beraber geldi.

kat3

İSPANYA'DA İÇ SAVAŞ VE FRANCO

İspanya'da yaşanan bu olaylar açık bir iç savaş faaliyetinin ayak sesleri olarak belirtiliyor. Diktatör Francis Franco dönemi İspanya'sında yaşanan katliamlara işaret eden Sözcü Casado, tıpkı Franco'nun, dönemin Katalonya lideri Lluís Companys i Jover'nu öldürtmesi gibi Pudigemant'ın da öldürülebileceğine işaret etti.

Diktatör Fransis Franco'nun yönetiminde yaşanan sivil ayaklanma ve iç savaş halinde binlerce Katalan ve Basklıları öldürmüş kanlı bir "devrime" imza atmıştı.

kat4

kat5

Haber Ara