Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Katalonya Başkanı: Kendi ordumuzu istiyoruz!

Ayrılıkçı görüşlerini açıkça ifade etmesiyle tanınan Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, bağımsız Katalonya devletinin İspanya’dan ayrı bir askeri teşkilata sahip olmasının önemini vurguladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 22:35:39

Katalonya Başkanı: Kendi ordumuzu istiyoruz!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Puigdemont yaptığı açıklamada, ileride kurulmasını amaçladıkları bağımsız Katalonya devletinin özellikle de “cihatçı terörizmin tehditleri göz önünde bulundurulursa” İspanya'dan ayrı bir orduya, modern bir polis teşkilatına ve askeri istihbarata sahip olmasının “zorunlu” olduğunu söyledi.

Katalonya Başkanı, bu açıklamayı Facebook'ta yaptığı canlı yayın sırasında, bağımsız bir devlet kurulması durumunda ayrı bir orduya sahip olup olmayacaklarına dair birçok soru sorulduğunu söyledikten sonra yaptı.

u_2

Puigdemont, 17 Ağustos'ta Katalonya'da gerçekleşen saldırılara vurgu yaparken, “Küresel bir savaşın içindeyiz, bu acı verici gerçeği gördük. Hep birlikte cihatçı tehditle yüzleşmeliyiz. Bunun için de askeri güce, istihbarata ve modern savaşlarda kullanılan saldırı yöntemleriyle mücadele edebileceğimiz kaynaklara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Kaynak: El Pais

 

Haber Ara