Dolar

32,5679

Euro

34,8993

Altın

2.425,14

Bist

9.722,09

Kasko Ücretlerinin Cep Yaktığı Ülkeler

Özellikle ikinci el araç satışlarında en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de aracın kazageçmişi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum tüm ülkelerde aynı derecede önem taşıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-28 08:01:01

Kasko Ücretlerinin Cep Yaktığı Ülkeler

Araçların modelleri, kullanım zorlukları, parça masrafları gibi etmenler kasko bedellerinde belirleyici olmakta. En önemli etmen ise araç sahibinin yaş, tecrübe ve kendi ceza geçmişi. Geçmişinde hatalı çıktığı trafik kazası olan, tecrübesi az ya da genç olan sürücüler özellikle belirli araç gruplarında yüksek meblağlar ile karşılaşmaktalar. Bu rakam çeşitli ülkeler de ise ülkenin gelirine göre dahi ekstrem rakamlara ulaşabiliyorlar. Bu noktada özellikle aracın geçmişinin doğru belirlenmesi, yetkili servis veya ekspertiz firmaları tarafından aracın detaylı şekilde incelenerek alım öncesinde tüm özelliklerinin varolan hatalarının belgelenmesi gerekmektedir. Bu vizyon çerçevesinde araç sahipleri gerektiğinde kasko ücretlerinde indirim sağlatabilir veya araçlarının kasko değerlerinin artmasını sağlayabilirler.

İşte aracınıza kasko yaptırmanın en pahalı olduğu 5 ülke:

1. Amerika Birleşik Devletleri

Her ne kadar listede tepede de bulunsa bunun sebebi ülkenin çok geniş alana yayılmış ve çok farklı regülasyonlara sahip olması olarak karşımıza çıkıyor. Bir sürücü ortalam 1700 doları kasko değeri olarak senelik gözden çıkarmak zorunda. Sürücünün yaşı genç ise bu miktar çok rahat bir şekilde 2000 dolar üzerine çıkabiliyor.

2. Avusturya

Performanslı ve egzotik araçların çok olması, ülkedeki kazanç ve zenginlik gibi faktörler sebebiyle Avusturya da listeye girmeye hak kazanıyor. Her ne kadar rakamlar A.B.D.'ye yakınsasa da gelire oranlandığında çok daha adil değerlere sahip oldukları görülüyor.

3. Almanya

Yine Avusturya'ya benzer olarak yaklaşık yıllık 1400 Euro tutan ortalama bir kasko sigortası yine ayın şekilde Almanya'daki yaşam standartları göze alındığında cep yakmayan cinsten gibi görünebilir. Ülkedeki lüks araç ve egzotik araçlar sebebiyle Almanya da ortalama vurulduğunda kasko sigortaları için yüksek bedeller ödeyen ülkelerden.

4. Birleşik Krallık

Birleşik krallık her ne kadar daha çok kompakt sınıf ve ekonomik araçlar tercih ediyor olsa da, toplu taşımanın yaygın olması dahi araç ihtiyacını ekarte edemiyor ve Birleşik Krallığa bağlı yaşayanların cebinden kasko sigortası için ortalama 1000 Pound yıllık ödeme çıkıyor. Gençler ise 2500 pound kadar ödemek zorunda kalabiliyorlar.

5. Avustralya

Ekonomik stabilite ve tahmin edilebilirliği ile övünen Avustralya'da yüksek yaşam kalitesi ve iyi miktarda ortalama gelire karşılık araç sahipleri yıllık 1175 dolar kasko ücreti ödemeyi göze alıyorlar. Ortalama olarak bir Avustralya vatandaşı araç alırken yıllık gelirinin %1.5 gibi bir porsiyonunu kasko için ayıracağını hesaplayarak ev ekonomisini de gözetebiliyor.

Haber Ara