Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında hakem iptal etti, VAR golü verdi

Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçında, Mustafa Pektemek'in attığı gol önce ofsayt sebebiyle iptal edildi. VAR kontrolü yapıldıktan sonra gol geçerli sayıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-09 00:59:49

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında hakem iptal etti, VAR golü verdi

Kasımpaşa - Beşiktaş maçında Mustafa Pektemek'in ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü, VAR kontrolü ile geçerli sayıldı.

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile oynadığı mücadelede VAR incelemesi sonrasında ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

Quaresma'nın 24. dakikada sağdan yaptığı ortada Koita, Beşiktaş defansının arkasına doğru hareketlendi ve vuruşunda Karius'tan dönen topu tamamlayan Mustafa Pektemek ağları sarstı. Ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırdı ve gol ilk etapta geçerlilik kazanmadı.

VAR odasında yaklaşık 3 dakika boyunca yapılan incelemenin ardından pozisyonda ofsayt olmadığı tespit edildi ve Kasımpaşa 1-0 öne geçti.

Öte yandan pozisyonun öncesinde orta sahada Koita'nın Vida'ya yaptığı müdahale de incelendi ve faul olmadığı yönünde karar verildi.

DİLMEN: BENCE FAUL

NTV'de maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen; "Kasımpaşa'nın golünün öncesinde görüntülerde gördüğümüz Vida'nın pozisyonuna hakem gidip bakmadı, benim futbol aklıma göre pozisyon faul." sözlerini kullandı.

Haber Ara