Dolar

32,3341

Euro

35,1740

Altın

2.241,45

Bist

8.718,11

Kasım ve Aralık aylarında gezilecek ülkeler

Kasım ve Aralık ayları artık kış mevsiminin kendisini ağır ağır gösterdiği, bu aylarda hangi ülkeler gezilir haydi birlikte bakalım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-28 16:31:26

Kasım ve Aralık aylarında gezilecek ülkeler

Norveç

Kış tatili ülkeleri arasında ilk sırada Norveç geliyor. Çünkü bu ülkenin “Aurora” adı da verilen kuzey ışıkları özellikle Kasım ve Aralık aylarında görünür hale gelmeye başlıyor. Aslında bilimsel bir açıklaması olan kuzey ışıklarını görmek size masallar diyarındaymışsınız gibi hissetirebilir. Norveç'te eskimoların iglolarına benzeyen, kışlık kapsüllerde konaklayabilir, ayrı bir kültürü tanıdığınız enfes bir tatil yapabilirsiniz.

Bulgaristan

Daha yakın ve ucuz bir seçenek olan Bulgaristan'da kayak tatili yapabilirsiniz. Her yerde reklamlarını görmüş olduğumuz Bansko, başkent Sofya'dan 150 kilometre uzakta. Bansko'da kayak yapıp, Sofya'nın kültürel dokusunu gezebilirsiniz.

Tayland

“Kışın denize girmek istiyorum” mu dediniz? Sizi ekvator hattına bir hayli yakın ve bu sebeple de sene boyunca ortalama sıcaklığın 30 derece olduğu Tayland'a gönderiyorum. Ilıman iklimi, okyanusunun kendisine has rengi, dağları ve yapılacak pek çok aktivitesi ile kışın gidilecek vizesiz ülkeler arasına giriyor. Aynı zamanda Tayland'ın kendisine has pek çok yemeği de orada sizin tadımınızı bekliyor.

Hindistan

Hindistan bitmek tükenmek bilmeyen bir kitap gibi. Her gidişinizde ayrı bir yerine gidip en enteresan tecrübelerinizi edinebilirsiniz. Varanasi'de ölülerin yakıldığı törenlere katılabilirsiniz. Burada hayatın ve ölümün buluşmasını en çıplak hali ile gözleyebilirsiniz. Hindistan kendi perspektifinizin dışına çıkıp bakmanızı sağlamayı başaran bir ülke. Hazır buraya kadar gelmişken, Nepal'in karlı dağlarına çıkıp bir süre keşiş hayatı da yaşabilirsiniz.

hindistan

Fransa

Kışın gidilecek ülkeler arasında sırada Fransa var. Fransa'da Noel'i ve yeniyılı geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Peynirler, enfes yemekler ile Noel ruhunu yaşamak sizi Batı kültürünün göbeğine götürürken hemde sevdiklerinizle şeker gibi bir tatilin garantisini getiriyor. Fransa, kış mevsiminin soğuk yaşandığı ülkelerden. Bu sebeple giderken yanınıza en kalın montunuzu almanız hazırlıklı olmanız açısından iyi bir fikir olabilir.

Yeni Zelanda

Güney yarımkürede yer alan Yeni Zelanda, enlem olarak Türkiye'nin bulunduğu enlemlerde yer almakta. Bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda hem gelişmiş hem de doğasını korumayı başarmış bir ülke. Bu ülkede insan nüfusundan daha fazla koyunun yaşadığını biliyor muydunuz? Aynı zamanda Yüzüklerin Efensi serisinin de çekildiği o müthiş coğrafyalar bu ülkeye ait. Okyanusta yüzebilir, doğal alanlarını gezebilir ve kışın yaz yaşamakta olan ülkeler içinde yer alan bu ülkede keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Avusturya

Özel kahvesi melange ile güne başlayıp öğlen bir sachertorte yiyip akşam ise klasik müzik konseri dinlediğiniz huzurlu bir tatil mi hayal ediyorsunuz? Operalar, oda müziği konserleri yetmezmiş gibi bir de muhteşem müzelere gidip kültürün göbeğine düşeyim mi dediniz? Kış tatili yapılacak şehirler arasında Avusturya'nı başkenti Viyana'yı sayabiliriz. Bu şehirde Mozart'ın evini görebilir, Osmanlı'nın dayandığı kapılara bakabilirsiniz. Böyle kapılar fiziken var olmasa da şehrin pek çok yerinde yeniçerilerle ilgili izler bulmak mümkün. Bu yıl bitmeden şinitzel yerken bir taraftan da her yanı tarih kokan bu şehrin tadını çıkarın. Kasım ve Aralık aylarında gezmenin çok keyifli olacağı ülkelerden sonuncusu da Avusturya'ydı.

Sevgili Timetürk okuyucuları, bu yazımda size bir fikir vermek adına kışın gezebileceğiniz ülkelerden birkaç örnek verdim. Kışınız sıcak ve huzur içinde geçsin. Özellikle sırt çantasıyla gezenler Kasım ve Aralık aylarında çadır yerine hostelleri tercih edebilirler, tüm bu şehirlerde gezginlerin konaklayabileceği ucuz oteller bulunuyor. Tüm gezginlere dünyanın ruhunu arttırdıkları için Özlem Keşifte olarak teşekkür ediyor, en güzel tecrübeleri kazanmalarını diliyorum!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara