Dolar

32,4256

Euro

34,4355

Altın

2.488,16

Bist

9.679,80

Kasım Süleymani’nin ölümü: Suriyeliler, İdlib ve Azez’de tatlı dağıttı; muhalifler memnun

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümü Suriye'de ve Suriye muhalefeti içerisinde sevinçle karşılandı. Süleymani, Suriye'deki katliamların bir numaralı sorumlusu olarak gösteriliyordu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 22:03:34

Kasım Süleymani’nin ölümü: Suriyeliler, İdlib ve Azez’de tatlı dağıttı; muhalifler memnun

Başta Afganistan, Irak, İran ve Lübnan olmak üzere çok sayıda ülkeden binlerce yabancı savaşçıyı Suriye'ye getirerek savaşta Beşar Esed yönetiminin üstünlük kazanmasını sağlayan Kasım Süleymani'nin ölüm haberi Suriye'de sevinçle kaşrılandı.

İDLİB ve AZEZ'DE TATLI DAĞITILDI

Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından Suriye'nin bazı bölgelerinde bu gelişme Arap geleneklerine uygun bir şekilde tatlı dağıtılarak kutlandı.

2020-01-03_22h10_15

2020-01-03_22h10_27

2020-01-03_22h10_21

2020-01-03_22h10_11

ESED'İN "HALEP ZAFERİNİN" MİMARIYDI

Independent Türkçe'nin haberine göre Kasım Süleymani'nin ölümünün Suriyeliler tarafından sevinçle kutlanmasının sebeplerinden biri de Suriye'deki birçok katliamda Süleymani'nin doğrudan rolü olması.

Son olarak Halep, Şam kırsalı, Hama ve Humus'un tekrar Şam yönetiminin eline geçmesini sağlayan Kasım Süleymani, 2016'nın son günlerinde ülkenin en stratejik kenti olarak gösterilen Halep'in Rusya hava kuvvetlerinin desteği ve İran destekli milis güçlerin kara harekatıyla alınması sonrası şehri ziyaret etmişti.

78_11

SURİYE MUHALEFETİNDEN AÇIKLAMA

Suriyeli muhalifler, Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili yaptıkları açıklamada, "Milyonlarca Suriyelinin ölümüne ve tehcirine öncülük etti" ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan Suriye siyasi muhalefetinin çatı yapılanması olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

SMDK açıklamasında Süleymani'nin milyonlarca Suriyelinin ölümüne ve tehcirine öncülük ettiği savunulurken suikastın “Suriye'deki ve bölgedeki savaş suçlarının en büyük sorumlularından birinin sonu” anlamına geldiği söylendi.

Süleymani'nin Suriye'deki genel durumda merkezi bir rol oynadığını öne süren SMDK, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milyonlarca Suriyeli, onun ölümüyle mezhepçi militanlarının da sonunun geldiği hususunda umutlanabilir. Uluslararası toplum, mezhepçi terörist militanların liderleriyle yetinmemeli, bu militanlara destek veren ülkelere karşı da harekete geçmelidir. Bununla birlikte Suriye dosyası uluslararası kanunlar çerçevesinde Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşınmalıdır."

Haber Ara