Dolar

32,3395

Euro

35,1257

Altın

2.238,65

Bist

8.772,11

'Kaşıkçı'ya Türkiye'ye gitmesini önermedim'

Suudi Arabistan Washington Büyükelçisi Halid bin Selman, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-18 09:05:49

'Kaşıkçı'ya Türkiye'ye gitmesini önermedim'

Veliaht Prens'in kardeşi Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Halid bin Selman, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya Türkiye'ye gitmesini önerdiği yönündeki suçlamaları reddetti.

Suudi büyükelçi, "Washington Post'a açıkladığımız gibi, Sayın Kaşıkçı ile olan son temasım 26 Ekim 2017'de gerçekleşti. Kendisiyle telefonda asla konuşmadım ve elbette hiçbir zaman herhangi bir nedenle Türkiye'ye gitmesini önermedim. ABD hükümetinden, bu taleplerle ilgili her türlü bilgiyi yayınlamasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
Daha önce Washington Post gazetesi, bir kaynağın verdiği bilgiye dayandırdığı haberinde ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA), Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın vermiş olabileceği sonucuna ulaştığını ileri sürmüştü.

Haberde CIA'in, Veliaht Prens'in kardeşi Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Halid bin Selman'ın Kaşıkçı ile yaptığı bir telefon görüşmesinin de olduğu birçok istihbarat kaynağını incelediği aktarılmıştı.

Haber Ara