Dolar

32,3364

Euro

35,1106

Altın

2.238,53

Bist

8.730,54

Kartal'daki cinayet davası

Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ın silahla vurularak öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan birinin tahliyesine karar verdi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 16:30:35

Kartal'daki cinayet davası
Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ın silahla vurularak öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle 2'si tutuklu 3 sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Bayram Ekici, Mesut Vural ile tutuksuz sanık Ercan Ekici ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Aleyna Can'ın ailesi de hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Dursun Kaya, sanıklardan alınan kan örneklerinin incelenmesine ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen raporun mahkemeye ulaşmadığını tutanağa geçirdi.

Söz verilen Aleyna Can'ın ailesinin avukatı Kübra Süleyman, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesini talep etti.

Sanık Mesut Vural, "Aleyna ile benim uzaktan yakından bir alakam yoktur. Onu öldürmem için de bir neden yoktur. Kararı mahkemeye bırakıyorum." dedi.

Diğer sanıklar da beraat talebinde bulundu.

Sanık Mesut Vural'ın avukatı Durmuş Yargı, dosyada suçun kasten işlendiğine dair hiçbir delil olmadığını savunarak, "Suçun olsa olsa tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek olarak değerlendirilebileceği kanaatindeyiz. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesini talep ederiz." diye konuştu.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Emrecan Sabırlı, sanıkların hukuki durumlarında değişiklik olmadığı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Aleyna Can'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen tutuklu sanık Bayram Ekici'nin tahliyesine karar verdi.

Diğer tutuklu sanık Mesut Vural'ın bu halinin devamını kararlaştıran heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 17 yaşındaki Aleyna Can'ın 30 Kasım 2017'de Kartal'da bulunan bir binadaki odada silahla vurularak öldürüldüğü belirtiliyor.

İddianamede, olay günü Mesut Varol ve Ercan Ekici'nin akşam saatlerinde Bayram Ekici'nin kaldığı Cevizli Mahallesi'ndeki odaya geldikleri, Bayram Ekici ile Aleyna Can'ın yanına oturdukları anlatılarak, çekmecede bulunan silahın ateş alması sonucu Aleyna Can'ın hayatını kaybettiği aktarılıyor.

İddianamede, 3 sanığın Aleyna Can'ı öldürmeleri hususunda birbirlerini suçlayıcı savunmalar yaptıkları belirtilerek, sanıkların "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Haber Ara