Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Karsan Atak Elektrikli otobüs özellikleri nedir? Atak Electric menzili kaç kilometre?

Karsan Atak Elektrikli otobüs özellikleri nedir? Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Karsan Atak Elektrikli otobüsün tanıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğanın'da katıldığı tanıtımda Karsan Atak Electric'e ilgi büyüktü. Tamamen elektrikli olan Karsan Atak'ın menzili ne kadar? Karsan Atak Elektrikli otobüs menzili kaç kilometre? İşte Atak Electric'in özellikleri ve Karsan Atak Elektrikli otobüs hakkında detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-01 16:39:51

Karsan Atak Elektrikli otobüs özellikleri nedir? Atak Electric menzili kaç kilometre?

Karsan Atak Elektrikli otobüs özellikleri nedir? Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Karsan Atak Elektrikli otobüsün tanıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğanın'da katıldığı tanıtımda Karsan Atak Elektrikli  otobüse ilgi büyüktü. Tamamen elektrikli olan Karsan Atak'ın menzili ne kadar? Karsan Atak Elektrikli otobüs menzili kaç kilometre? 

Karsan Atak Elektrikli otobüs özellikleri nedir? 

Tanıtımı gerçekleştirilen Karsan Atak Electric'in özellikleri merak konusu oldu. Karsan Atak Elektrikli otobüs özellikleri nedir? Atak Electric menzili kaç kilometre ne kadar?

Toplamda 220 kWh kapasiteli beş adet BMW i bataryasına sahip olan Karsan Atak Electric, hızlı şarj özelliği ve 300 kilometre menzile ulaşmasıyla dikkat çekiyor. 156 beygir sürekli, 313 beygir maksimum güç üretebilen elektrik motoruyla donatılan aracın maksimum tork değeriyse 2.400 Nm.

Karsan Atak Electric otobüs menzili kaç kilometre?

Karsan Atak Electric 300 kilometreye kadar bir menzile sahip. Toplamda 52 kişilik yolcu kapasitesi sunan Atak Electric'te, 18+4 ve 21+4 katlanır olmak üzere iki farklı koltuk yerleşim seçeneği bulunuyor.

"Kabine toplantımıza Atak Electric ile gidiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk elektrikli seri üretim 4. seviye sürücüsüz otobüs tanıtımına katıldı. Öte yandan Twitter hesabından elektrikli otobüsün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki test sürüşünü gerçekleştirdikleri esnada çekilen görüntüleri paylaşan Erdoğan, "Kabine toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz." ifadesini kullandı.

Seviye 4 Otonom Ne Anlama Geliyor?

Dünyada otomotiv mühendisliğinin çatı örgütleri tarafından belirlenen 6 temel otonom sürüş seviyesi bulunuyor. Bu otonom seviyeleri en düşükten yükseğe; Seviye 0, Seviye 1, Seviye 2, Seviye 3, Seviye 4 ve Seviye 5 şeklinde sıralanıyor. Seviye 4 otonomda, önceden belirlenmiş rotalarda, direksiyonun tüm kontrolü, frenleme ayarı, hızlanma/yavaşlama özellikleri, araç ve yol takibi görevleri, sürücüye gerek kalmadan, akıllı sistemler tarafından kontrol ediliyor. Bu seviyede ayrıca, trafiğin akışına göre karar gerektiren dönme, sinyal verme ve şerit değiştirme gibi eylemler araç tarafından yapılıyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara