Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Kars'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Kars Prof. Dr. Fahrettin Kirzioğlu Bilim Sanat Merkezi öğrencilerin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 13:45:38

Kars'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı
Kars Prof. Dr. Fahrettin Kirzioğlu Bilim Sanat Merkezi öğrencilerin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Fahrettin Kirzioğlu Bilim Sanat Merkezi bahçesinde açılışı yapılan, Bilim Fuarı'nda 45 öğrenci tarafından hazırlanan 20 proje yer aldı.

Bilim Fuarı'nın açılışını Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, yaptı. Açılışın ardından protokol 45 öğrenci tarafından hazırlanan 20 projenin yer aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nı gezdi. Öğrencilerin hazırladıkları projeler büyük beğeni topladı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, "Malum olduğu üzere TUBİTAK her yıl proje bazında öğrencileri teşvik etmek üzere, destekleme adı altında parasal anamda yardım ediyor. Bizim ilimizde de bu anlamda sene başında kim bu projede yer almak istiyorsa o şekilde müracaatlarını yapıyorlar. Projelerini hazırlıyorlar. TUBİTAK'a sunuyorlar. TUBİTAK nezinde kabul gören okulların projeleri kabul ediliyor. TUBİTAK bunları destekliyor. Bilim Sanat Merkezimizde bu anlamda TUBİTAK destekli bir proje başlattı. Bu gördüğünüz projeler Antalya'da sergilendi. 81 il içerisinde 118'e yakın Bilim Sanat Merkezlerinin katıldığı bizim robot optik yarışmada robotumuz 17'nci seçildi. Bu çocuklarımız, bu öğrencilerimiz inanıyorum ki çok güzel şeyler yapacaklar" dedi.

Kars Prof. Dr. Fahrettin Kirzioğlu Bilim Fuarı'nda özellikle araştırma projelerinde Kars'a yönelik, Kars'ın tarihi mekanlarıyla ilgili, endemik bitkileriyle ilgili ve Kars'a unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla araştırmalar yapıldı. Öğrencilerin birbirinden güzel projelerinin yer aldığı fuar beğeni kazandı.

Haber Ara