Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

'Karma eğitim tercihli olsun' çağrısı

Memur Sen Bitlis Şubesi, 'Karma eğitim ya kaldırılsın ya da ailelerin tercihine bırakılsın' açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 16:24:03

'Karma eğitim tercihli olsun' çağrısı

Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, okullarda zorunlu olan karma eğitimin ya kaldırılması ya da ailelerin tercihine bırakılması gerektiğini söyledi.

İLKHA'nın haberine göre, Memur Sen Bitlis Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cabir Durak, okullarda zorunlu olan karma eğitimin ya kaldırılması ya da ailelerin tercihine bırakılması gerektiğini söyledi. Durak, darbe anayasasıyla okullarda zorunlu hale getirilen karma eğitimin bir zulüm teşkil ettiğini dile getirdi.

Kız ve erkek çocuklarını ayrı okutmak isteyenlere bu fırsatın verilmesi gerektiğini savunan Durak, ‘Karma eğitim ya tamamen kaldırılsın ya da ailelerin isteğine bırakılsın' tezini savunarak, “Türkiye'de karma eğitim zorunluluğu kaldırılmalı. İsteyen çocuğunu karma eğitime gönderebilir fakat göndermek istemeyenler için de zorunluluktan çıkarılmalı ve gerekli alt yapıları oluşturulmalıdır.” dedi.

Karma eğitimin olmadığı ülkelerde eğitim kalitesinin daha yüksek olduğunu vurgulayan Durak, “Eğer eğitimin kalitesini ve okuryazar oranın yükseltilmesi isteniliyorsa zorunlu olan karma eğitim kaldırılmalıdır. Nitekim gelişmiş ülkelerin birçoğunda karma eğitim sistemi kaldırılmıştır. Yapılan araştırmalarda karma eğitimin olmadığı yerlerdeki eğitim kalitesi, karma eğitimin olduğu yerlere oranla daha yüksektir.” şeklinde konuştu.

Bazı gelişmiş Avrupa ülkelerinde bu böyleyken yüzde 98'i Müslüman olduğu söylenen Türkiye'de neden hala karma eğitim zorunlu olmaktan çıkarılmıyor diye soran Durak, “Memur Sen camiası olarak sürekli bu talebimizi dile getirdik. 19'uncu Eğitim Şurasında bu isteğimizi tekrardan dile getirdik. Artık bu ülkede karma eğitim ya kaldırılsın ya da ailelerin tercihine bırakılsın.” diye konuştu.

 

Haber Ara