Dolar

32,4250

Euro

34,4372

Altın

2.487,40

Bist

9.679,80

Karlov'un suikastçisi görüşmelerini Instagram üzerinden yaptı

Savcılık, Mevlüt Mert Altıntaş’ın, Instagram üzerinden 50 kişiyle görüştüğünü tespit etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-23 09:10:49

Karlov'un suikastçisi görüşmelerini Instagram üzerinden yaptı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın, Instagram üzerinden 50 kişiyle görüştüğü tespit edildi.

50 kişiden 30'unun emniyet mensubu olduğu, bu 30 kişiden 10'unun da FETÖ soruşturmalarından dolayı meslekten ihraç edildiği ileri sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kurulan özel çalışma grubu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren, Mevlüt Mert Altıntaş'ın haberleşme trafiğini mercek altına aldı.

Miliyet'in haberine göre, Altıntaş'ın fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram üzerinden görüşmeler yaptığı anlaşıldı.

Bu kapsamda Altıntaş'ın Karlov'u öldürmeden önce 50 kişiyle görüştüğü tespit edildi.

Altıntaş'ın görüştüğü 50 kişiden 30'unun emniyet mensubu olduğu, bu 30 kişiden 10'unun FETÖ soruşturmalarından dolayı meslekten ihraç edildiği, 10 kişinin de takipte olduğu öğrenildi.

Altıntaş adına kayıtlı telefon hattının HTS incelemesinin detayları da ortaya çıkmaya başladı. İnceleme sonucu Altıntaş'ın sıklıkla görüştüğü kişiler belirlendi. Bunların arasında 8 ByLock kullancısının olduğu tespit edildi.

Bu kişilerin, Altıntaş ile aynı şubede çalışan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında yayımlanan KHK'lar ile emniyet teşkilatından ihraç edilen bir başkomiser, bir komiser yardımcısı ile 5 polis memuru olduğu, diğer şahsın ise Denizli'de esnaflık yaptığı belirlendi.

 

Haber Ara