Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Karlov'un eşi: Onu tanısaydı, öldürmezdi

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova, 'Eşimi öldüren insan onu tanısaydı, öldürmezdi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-15 13:58:05

Karlov'un eşi: Onu tanısaydı, öldürmezdi

Beyaz TV'nin haberine göre, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Marina Karlova için bir veda yemeği düzenledi.

Eşyalarını toplamak için Ankara'da bulunan Marina Karlova, "Çocuğumuz olsun istedik, Tanrı bize 13 yıl çocuk vermedi. 13 yıl sonra çocuğumuz olduğu için onu ayrı seviyoruz" dedi.

"NAMUSLU BİR ADAMDI"

"Eşimi öldüren insan onu tanısaydı hiçbir zaman öyle bir şey yapmazdı. Çok iyi kalpli bir insandı. Eşim namuslu, vatansever bir adamdı" diyen Marina Karlova, suikastın ardından bu haberi eşinin annesine nasıl vereceğini düşündüğünü söyledi.

"Aslında bu trajik olayın en dehşet verici tarafı ise, evde annesinin bizi beklemeseydi. Ve ben şunu düşündüm, ‘Eve nasıl döneceğim, nasıl bu haberi ona vereceğim?"

"HER ŞEY ONU HATIRLATIYOR"

Marina Karlova, suikast sonra Türkiye hakkındaki duygularını ise "Bu üzüntümün kederimin geçmesi lazım. Türkiye'de her şey bana eşimi hatırlatıyor. Dolaştığımız sokaklar, gittiğimiz yerler bana onu hatırlatıyor" sözleriyle dile getirdi.

"CENAZESİNİN ALINMAMASINA ÜZÜLDÜM"

Polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesinin cenazeye sahip çıkmaması hakkında "Ailesinin cenazeyi almaya gitmediğini duyunca çok üzüldüm" diyen Karlova, "Herkes Tanrı'nın emrettiği gibi gömülmeli. Ailesi için çok üzüldüm, keder içindedirler" şeklinde konuştu.

Altıntaş'tan yola çıkarak tüm Türk halkıyla ilgili bir kanaat oluşturmasının doğru olmayacağına işaret eden Karlova, "Bu olaydan sonra hepimizin dersler çıkaracağına inanıyorum. Hem Kuran-ı Kerim'de hem de kutsal kitabımızda (İncil) insanların birbirini sevmesinin şart olduğu yazıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mevlüt Mert Altıntaş, 19 Aralık 2016'da, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki fotoğraf sergisi açılışı sırasında saldırı düzenlemiş ve Karlov hayatını kaybetmişti.

Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş özel harekat polisleri ile girdiği çatışma sonrası öldürülmüş ve cenazesi ailesi tarafından alınmamıştı.

Haber Ara