Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Karlov'a suikast emri oteldeki abiden

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş, suikastten yaklaşık bir ay önce, 5 yıldızlı otelde 'çok sevdiğim abim' dediği bir kişiyle buluştuğu iddia edildi. FETÖ'cü Altıntaş'ın, cinayet talimatını bu buluşmada aldığı iddia ediliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-06 12:12:50

Karlov'a suikast emri oteldeki abiden

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Aralık'ta Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir sergi sırasında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a ilişkin soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor. Savcılık, cinayet sonrası yapılan operasyonla olay mahallinde öldürülen FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın nerelere gidip kimlerle irtibat kurduğunu ve bağlantılarını mercek altına aldı. Ayrıca Büyükelçi Karlov'un katıldığı fotoğraf sergisinin hazırlıklarının ne zaman başladığını araştıran savcılık, ‘Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' adlı sergiye ilişkin tanıtım kitapçığının 15 Kasım günü basıldığını belirledi. Savcılığa göre, katil Altıntaş da suikast hazırlığı için aynı gün harekete geçti. 19 Aralık'taki suikastten bir ayı aşkın süre önce, yani 15 Kasım'da, kullandığı telefonu değiştiren Altıntaş, yine bu tarihte kendisine yeni bir telefon aldı.

‘TAKIM ELBİSE' WHATSAPP'TAN ÇIKTI

Soruşturma kapsamında ulaşılan bilgilere göre Altıntaş, kasım ayının sonlarına doğru ev arkadaşı Sercan B.'den takım elbise istedi. WhatsApp yazışmalarında çıkan sözkonusu ayrıntıya göre Sercan B., Altıntaş'a “Niçin istiyorsun takım elbiseyi” diye sordu. Altıntaş ise “Sevdiğim bir abim geliyor, onunla buluşacağım” yanıtını verdi. Bunun üzerine savcılık, baz sinyal bilgilerinden yola çıkarak Altıntaş'ın nerelere gittiğini araştırdı. Buna göre FETÖ'cü katil, Keçiören'de kaldığı evde takım elbisesini giydikten sonra yakınlardaki bir alışveriş merkezine ticari taksiyle gitti.

YILDIZLI OTELDE BATARYAYI SÖKTÜ

Alışveriş merkezinden ayrılan Altıntaş, bir süre sonra Kızılay üzerinden Çankaya'da bulunan 5 yıldızlı bir otele gitti. Altıntaş otele girdikten sonra telefonunun sinyali baz istasyonuna son kez iz bıraktı ve hemen ardından sinyal kesildi. Suikastçinin telefonu akşam yeniden aktif oldu. Bu kez sinyaller Altıntaş'ın Keçiören'deki evinden geliyordu. Savcılık, Altıntaş'ın otelde telefonunun sinyal vermesini engellemek için bataryayı söktüğünü, buradaki ‘sır görüşme' sonrası direkt evine gittiğini ve telefonunu evinde tekrar kullanmaya başladığını düşünüyor.

CİNAYET TALİMATINI LÜKS OTELDE ALDI İDDİASI

Ortaya çıkan yeni ayrıntılar ışığında Altıntaş'ın, Karlov'a suikast talimatını 5 yıldızlı otelde almış olabileceği ihtimali üzerinde duran savcılık, öncelikle saldırganın alışveriş merkezinden otele nasıl ve kiminle gittiğini tespit etmeye çalışıyor. İlk incelemede, suikastçinin lüks otelde oda tuttuğuna dair bir bilgiye ulaşılamadı. Soruşturma kapsamında otelin misafir kaydı ile güvenlik kameraları incelemeye alındı. O tarihlerde otelde kimlerin kaldığı tek tek araştırılıyor. Altıntaş'ın ‘sevdiğim abi' diye bahsettiği kişiyle otelin lobisinde de görüşmüş olabileceği belirtiliyor. Kasım sonlarında 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşen bu sır görüşmenin ardından Altıntaş, Büyükelçi Karlov'u öldürmek için 18 Aralık'ta Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin yanındaki 4 yıldızlı otelin 214 numaralı odasına yerleşti. FETÖ'cü Altıntaş, suikast günü 19 Aralık'ta ise polis kimliğiyle girdiği etkinlikte Andrey Karlov'u öldürdü.

İSMİ ÇİPTE

MİT ve emniyetin yaptığı operasyonla yakalanan FETÖ'nün üst düzey imamının üzerinden çıkan çipte suikastçi polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın da ismi çıkmıştı. Fetullahçı örgütün yüzbinlerce polis memurunu değişik kodlarla fişlediği arşivde, Altıntaş'tan ‘bizden' şeklinde bahsediliyordu. Suikastçiye ilişkin devletin elindeki tüm bilgilerin taranmasına devam ediliyor.

Haber Ara