Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

Karısının burnunu kesti

Hindistan'da gelin tarafının damada verilen çeyiz parasını ödeyemeyince kocası, kadının burnunu bıçak ile kesti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-17 20:16:04

Karısının burnunu kesti

Hindistanda yaşayan 25 yaşındaki Kamlesh Rathore isimli kadının ailesi kendi geleneklerinde gelin tarafının damada verdiği 550 avroluk çeyiz parasını ödeyemeyince kocası, karısının burnunu bıçaklakesti.

YAŞAM BOYU İZİ KALACAK

Sekiz yıllık kocasının çeyiz parası tartışması yüzünden burnunu kopardığı kadının burnunda yaşam boyu bir yara izi kalacak.

Hindistan'nın kuzeyinde Uttar Pradesh bölgesinde yaşayan kadın Kamlesh, 27 yaşındaki kocası Sanjeev Rathore'nin evlendikleri günden beri kendisinden ailesinin vermesi gerektiği 550 avroluk çeyiz parasını talep ettiğini söyledi. Hindistan'da yıllardır var olan çeyiz parası kültürü gelin ailesi tarafından damada nakit, altın veya arazi şeklinde veriliyor.

"BANA YILLARCA İŞKENCE YAPTI"

Kocasının burnunu kestiği Kamles şunları söyledi: "Kocam sürekli benden çeyiz parasını istiyordu. Ben ona defalarca babamın fakir olduğunu ve bu parayı ödemeye gücünün yetmeyeceğini söylememe rağmen sürekli burnumu kesmek ile beni tehdit ediyordu. Kocam yıllardır beni dövüyor. Sürekli sarhoş olan kocam beni fahişe olmak ile suçlayıp beni başka erkeklere satmak ile tehdit ediyordu. Sekiz yıllık evliliğimiz boyunca bana çok kötü davrandı. Kemer, terlik ve sopalar ile beni döverek bana yıllarca işkence yaptı."

KAYINVALİDESİ VE KAYINBABASI TUTTU, KOCASI KESTİ

14 Eylül günü akşam yemeğini pişirdiği sırada kocasının tekrar çeyiz parası için kendisine bağırdığını söyleyen Kamlesh, kaynana ve kayınbabasının kendisini arkadan tutup yere yatırdıklarını ve kaçmaması için kendisini yerde sıkı bir şekilde tuttuklarını ve kocasının eline aldığı bir bıçak ile burnunu kestiğini söyledi.

Olaydan sonra kocası, kaynanası ve kayın babasının koşarak kaçtıklarını söyleyen 6 yaşında bir çocuk annesi olan Kamlesh kocasının kendisine son sözünün kesilmiş burnunu işaret ederek 'Yaşadığın sürece bu şekilde kalacaksın ' olduğunu söyledi.

BURNUNU DİKEMEDİLER

Kocasının burnunu kestiği Kamlesh'in anne ve babasını arayıp durumu kendilerine bildirmesi üzerine anne ve babası kızlarının en yakın sağlık merkezine götürdü. Sağlık merkezine götürülen genç kadının burnunun kesilen tarafında aşırı kanama olduğu için oradaki doktorlar genç kadının burnunu dikemediler ve sadece yarayı pansuman yaptılar.

"HASTA BİR ADAM"

Ailesinin, ablasının kesilen burnunu eski haline getirtmek için parasının olmadığı söyleyen Kamlesh'in erkek kardeşi, eniştesinin ablasına çok kötü davrandığını ve hatta ablasının burnundan kestiği parçayı tapınaklara götürüp ilahlarına adayacak kadar hasta bir adam olduğunu söyledi.

Polis yetkilileri ise kadının kocası, kayın babası ve kaynanasının firarda olduklarını ve kendilerini yaklayana kadar olay ile ilgili her hangi bir açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Haber Ara