Dolar

32,5468

Euro

34,9862

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

Kardinal Barbarin’in yargılanması neden tarihi bir an olarak kalacak?

Dört gün süren uzun soruşturmalar, mağdurların şok ifadeleri, ceza mahkemesinde görülmemiş bir kardinal soruşturması ve hem sembolik hem de yasal değerler için beklenen bir karar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-11 10:50:52

Kardinal Barbarin’in yargılanması neden tarihi bir an olarak kalacak?

Timetürk|Çeviri

Lyon Başpiskoposu davasında çocuklar üzerindeki cinsel saldırılar rapor edilmediği için, Philippe Barbarin ve beş sanığın yargılanması, adaletin sağlanması ve kilisedeki pedofili kurbanları için tarihi bir an olarak hatırlanacak.

Çünkü mağdurlarla dini liderler arasında eşi görülmemiş bir yüzleşme gerçekleşti. Duruşmanın bir tarafında hepsi 1980 ve 1990'larda, Sainte-Foy-lès-Lyon'da bir keşif grubunun lideri olan Peder Preynat'ın kurbanı olan dokuz kişi ve karşı tarafta Lyon piskoposluğunda çeşitli görevlerde bulunan altı sanık karşı karşıya geldi. Fransa'da bugüne kadar kiliselerde meydana gelen sübyancı eylemlerle ilgili bir duruşma gerçekleşmemişti.

Mahkeme Orleans'ın eski piskoposuna, küçüklere cinsel saldırının ihbar etmemesi nedeniyle sekiz ay hapis cezası verdi. Ancak, sekiz yıl boyunca emekli olan 83 yaşındaki kilise adamı, mahkeme salonuna gezi yapmamıştı.

Lyons'ta, dört gün boyunca sivil taraflar, başpiskopos Philippe Barbarin konusunu daha iyi ele alabilmek için doğrudan Kilise temsilcileriyle yüzleşebildi.

Kaynak: Ilan Caro, Franceinfo

Haber Ara