Dolar

32,5201

Euro

34,7829

Altın

2.419,30

Bist

9.704,78

Kardeşler barajda kayboldu

Ağrı’da serinlemek için Yazıcı Barajına giren iki kardeş kayboldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 09:22:36

Kardeşler barajda kayboldu

İl merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki Yazıcı Baraj Gölü'ne serinlemek için giren Mevlüt Batıbey (22) ile Metin Batıbey (25), bir süre sonra gözden kayboldu. Yakınları, iki kardeşin durumunu jandarmaya haber vermesi üzerine olay yerine gelen İl Afet Acil Arama ve Kurtarma Müdürlüğü ekipleri, arama çalışması başlattı. Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sualtı Arama ve Kurtarma ekibinden kayıp kardeşlerin bulunması için destek istendi.

Boğulan gençlerin teyzesinin oğlu Yaşar Ertekin, “Her gün geldikleri yer. Bugün de dalgalı burası gelmişler serinlemek istemişler. Her zaman çıktıkları kayanın üzerine çıkmışlar. Yeni teskere almış sözlü 22 yaşındaki kardeşim atlıyor, atladığı gibi yer yüzüne çıkamıyor. Abisi ise atlıyor bir iki defa sonra çıkıyor. Eline sallıyor dayıma, dayımlar atlıyorlar kurtarmaya çalışıyorlar. Biraz gittikten sonra bakıyorlar su onları da çekiyor, mecbur geri çekiliyorlar. İkisi de orada kaybolup gidiyorlar”dedi.

Bir diğer akraba Emrah Adıgüzel ise, ”İki kardeş ikisi de halamın oğlu baya ileri açılmıştılar. Su bayağı dalgalıydı. Birden peş peşe gitmeye başladılar. Önce küçük olan Mevlüt hemen peşinden abisi gitti kurtarmak için. Birden kayboldular. Biz kurtarmaya çalıştık ama kurtaramadık” şeklinde konuştu.

Haber Ara