Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Kardak’ta gerilim!

Kardak kayalıklarında yeni bir gerilim daha yaşandı. Yunan deniz birliklerinin dün gece 3 bot ile Kardak’a yaklaşma girişimi önlendi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 11:54:56

Kardak’ta gerilim!

Yunanistan'da yayım yapan “Militaire.gr” isimli internet sitesi Türk sahil güvenlik gemisi ile Yunan botu arasında “çarpışma” yaşandığını, Yunan botunun hasar gördüğünü yazdı.

YUNAN BOTU ZARAR GÖRDÜ

İnternet sitesinde yer alan haberde olayın detayları da yer aldı. Sitenin haberine göre dün gece 23.45'te Türk Sahil Güvenlik gemisi Umut ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında Kardak bir “çarpışma” hadisesi yaşandı. Yunan gemisinde çarpışmadan dolayı zarar oluştu. Site bu olaydan Türkiye tarafının sorumlu olduğunu iddia etti.

YUNAN HÜKÜMETİNDEN TÜRKİYE'YE PROVOKASYON SUÇLAMASI

Yunan hükümetinin, Kardak kayalıkları yakınlarında Yunan ve Türk sahil güvenlik botlarının çarpışmasının ardından Türkiye'yi provokasyonla suçladığı belirtildi.

Atina merkezli ANA haber ajansına göre, Kardak kayalıkları açıklarında Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandığı iddiaları Yunan hükümeti sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos'a soruldu.

Tzanakopoulos "Yunan hükümeti ülkenin egemenliğini kararlı bir biçimde koruyacağını defalarca söyledi. Fakat son dönemde Türklerin provokasyonlarının giderek arttığını gözlemliyoruz. Bu bizi çok rahatsız ediyor" dedi.

'YANGINA KÖRÜKLE GİTMEMESİ GEREKEN TÜRKİYE'NİN DAVRANIŞLARINDAN RAHATSIZIZ'

Sözcü Tzanakopoulos, 'Yunan hükümetinin Ege Denizi'nde Türkiye ile çarpışmaktan endişelenip endişelenmediği' sorusuna da, "Durumu çok yakından izliyoruz. Yangına körükle gitmemesi gereken Türkiye'nin davranışlarından rahatsızız" yanıtını verdi.

"GERİ ADIM ATMAMALIYIZ"

GKRY kilisesinin başı Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, bugün 13 Şubat'ta medyaya yansıyan haberlere göre, "Geri adım atmamalıyız, ABD ve Avrupa'yı sorumluluk yüklenmeye çağırıyorum" açıklamasını yaptı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara