Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

Karayollarından tutuklu HDP'li vekile tören daveti

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tutuklu HDP Milletvekili İdris Baluken'e tören daveti gönderildiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 01:59:52

Karayollarından tutuklu HDP'li vekile tören daveti

Ulaştırma Bakanlığı, Bitlis-Kahta yolu açılışına Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'i de davet etti.

Duvar'da yer alan habere göre; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan HDP grubuna bu sabah, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal imzasıyla davetiye gönderildi.

Kartal, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e gönderdiği davetiyede, “Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın teşrifiyle Kahta-Narince-Siverek Yolu temel atma törenini onurlandırmanızı dilerim” diye yazdı.

25 gündür cezaevinde bulunan Baluken'e gönderilen bu davetiye HDP'nin tepkisini çekti. Meclis Genel Kurulu'nda partisinin grup önergesi üzerinde söz alan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, konuşmasının sonunda HDP grubuna gelen davetiyeyi tüm milletvekillerine gösterdi.

Yıldırım, “Sayın İdris Baluken şu an Kandıra Cezaevi'nde. Vekaletini aldığı halkın onurunu taşıyor. Şu an herhangi bir temel atma törenini onurlandırmıyor ama özgürlük, demokrasi, barış mücadelesini onuruyla başı dik cezaevinde. Cezaevinden çıktığında da aynı onurla çıkacaktır” dedi.

idris-baluken-davetiye

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara