Dolar

32,5097

Euro

34,7796

Altın

2.424,13

Bist

9.687,60

Karayollarında bayram önlemleri

Karayollarında bayram önlemleri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 15:29:30

Karayollarında bayram önlemleri
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), sorumluluğundaki yollarda Ramazan Bayramı sürecince vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak için bir dizi ek önlemler aldı.

KGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan Bayramı'nda olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla tatil süresince, trafiği yoğun yerlerin gidiş ve dönüş güzergahlarında bazı tedbirler hayata geçirilecek.

Bu kapsamda, bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde 16-20 Temmuz tarihleri arasında, zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verilecek.

Yol boylarındaki eksik trafik işaret levhaları, kenar dikmeleri ve reflektif malzemeleri tamamlanacak, kirlenmiş olanlar yıkanacak ve düzeltilecek.

KGM, söz konusu önlemlerin yanı sıra sürücüleri, hava, yol, araç ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Haber Ara