Dolar

32,4671

Euro

34,7734

Altın

2.476,83

Bist

9.530,47

Karavanlı tatilin püf noktaları

Karavan tatili sanılanın aksine güvenli bir yolculuktur. Ama yine de tedbiri elden bırakmamanız gerekiyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-30 08:49:40

Karavanlı tatilin püf noktaları

Türkiye ve dünyada özellikle karavan kampları genellikle doğası güzel ve bol yeşillikli yerlere konumlanmış durumdadır. Karavan bir özgürlük sunsa da karavan kamplarında kalmakta yarar var.

Karavan kamplarının en büyük avantajı ortak tuvalet, banyo dışında aracınıza elektrik ve su depolama yapmanızı sağlayan imkanları sunmasıdır.
Karavan cüssesi büyük bir araç olduğu için bazen engebeli veya ulaşımı zor arazilerde onu geride bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durumlarda ihtiyacınız olan uyku tulumu, çadır, fener, elektrik veya ateş kaynağı gibi kamp ekipmanları, karavan dışında bu arazilerde kalmanıza yardımcı olacaktır. Ulaşılması zor koylar, tepeler veya değişik mekanlar için muhakkak bu ekipmanları yanınıza alın.

Karavan tatili sanılanın aksine güvenli bir yolculuktur. Ama yine de tedbiri elden bırakmamanız gerekiyor.

Bunlara dikkat etmelisiniz

-En önemli kurallardan biri tekin olmayan yerlerde konaklamamak. Benzin istasyonu veya yoldan görünen bir güzergahta konaklamaktansa kimselerin göremeyeceği yerlerde konaklamanız daha iyi olacaktır.

-Savrulma veya devrilmeyi önlemek için 80 km süratin üstüne çıkmamak önemli.

-Karavanda uzun yolculuklar için en az iki sürücünüz olması yol yorgunluğunu ve riski en aza indirecektir.

-Lastik kontrolleri ve lastik patlamasına karşı stepnenin yerini bilmek yararlı olur.

-Araç çalışmıyorken ve herhangi bir elektrik kaynağına bağlanmamışken aküyü bitirmemek için; fön, fırın ve kettle gibi alet edevatı gerekmedikçe çalıştırmamayı öneririm.

-Yollarda güvenliğiniz için biber gazı spreyi yeterli olacaktır.

-GPS'le kendinizi bir arkadaşınıza takip ettirin.

-Yanınıza fener alın.

-Gideceğiniz güzergahlardaki hastanelerin listesini çıkarın.

-Aracınızdaki yiyecek saklama yerlerini doldurun.

-Araç seyir halindeyken sarsıntı çok olacağından kırılacak eşyalarınızı sabitlemeniz iyi olacaktır. Tüp ve elektrikli eşyaları yangın ve gaz sızıntısına karşı sabitleyin.

Eğer motor veya araç arızalarından anlayan bir yol arkadaşınız varsa bu dediğim maddeyi es geçebilirsiniz. Fakat bu arızalardan anlamıyorsanız en yakın tamirciye gidene kadar telefonla arayabileceğiniz bir tamirci arkadaşınız olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Karavan tatilinde bagaj sorununuz pek olmayacağından yanınıza alabildiğiniz kadar teknolojik alet alıp tatilinizi fotoğrafların, videoya çekin ve bir şeyler karalayın. İnsanlar tatilden döndüğünüzde karavan anılarınızı görmek isteyecekler.

Haber Ara