Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Kararsız Ak Partililer o gün ne yapacak?

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz 'Tabanımız çok kararsız gibi bir durum yok. Evet'in önde olduğunu biliyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 12:19:09

Kararsız Ak Partililer o gün ne yapacak?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yılmaz, AK Parti Genel Merkezi'nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

'EVET'İN ÖNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

AK Parti'nin yapmış olduğu anketlerden hareketle bir analiz yapmasının istenmesi üzerine Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayısal anlamda anketlere girmeyi doğru bulmuyoruz ama 'evet'in önde olduğunu biliyoruz. Hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmak durumundayız. Yapmamız gereken, genel merkez ve teşkilatlarımız olarak rehavete kapılmadan, toz pembe tablolar çizip kendimizi tembelliğe itmeden çalışmak. Dolayısıyla bu ruh hali içinde hareket etmemiz lazım."

Bıçak sırtı bir durum görmediklerinin altını çizen Yılmaz, "Ama bizi çok rehavete sevkedecek bir tablodan da bahsetmiyoruz. Bu ikisinin arasında bir pozisyondan bahsedebiliriz" değerlendirmesinde bulunarak, bu ikisinin arasında bir pozisyondan bahsedebileceklerini söyledi.

'Tek adamlık' iddialarına yönelik Yılmaz, "Bir kişinin seçildiği bir seçimle, seçimlerin olmadığı antidemokratik bir ortamlardaki tek adamları birbirine karıştırmamak lazım. Burada, milyonlarca seçmenin seçime gidip seçtiği bir kişiden bahsediyoruz. Bu kişi belli bir dönem zarfında ülkeyi yönetiyor. Bitimsiz bir iktidar, ömür boyu bir iktidardan da bahsetmiyoruz. Seçimlerle, halkın meşru iradesiyle yönetime gelen hükümetlerden bahsediyoruz" diye konuştu.

Bunu 'tek adam rejimi' gibi sunmaya çalışmanın, yalan ve iftiradan başka birşey olmayacağını dile getiren Yılmaz, bunların halkta karşılık bulacağına inanmadığını belirtti.

"Tek adam dediğiniz, arkasında milyonlarca seçmen olan insanlar" diyen Yılmaz, ABD, Fransa gibi ülkelerde de bunun olduğunu, esas olanın demokratik rejimin ve milli iradenin güçlülüğü olduğunu vurguladı.

KARARSIZLAR ÇOK DEĞİL

Yılmaz, AK Parti tabanında kararsızların çok olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Bizim gördüğümüz anketlerde hiç böyle değil. Ama toplumda elbette, belli bir kararsız kitle var. Bu kitlenin belli bir kısmı, geçmişte AK Parti'ye oy vermiş insanlar. Ama 'AK Parti tabanı çok kararsız' gibi bir durum söz konusu değil. Tam aksine ortalamalardan daha düşük durumda" dedi.

Haber Ara