Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Karamollaoğlu'ndan iktidara sert tepki: Hayretler içindeyiz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından AK Parti iktidarının yaptığı bazı ihalelere tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-12 20:59:47

Karamollaoğlu'ndan iktidara sert tepki: Hayretler içindeyiz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaparak, "Geçiş garantisi verilen köprüler, hasta garantisi verilen hastanelerden sonra, şimdi bir de "orman yangını garantili" yangın uçakları ihalesi mi yapılacak?" ifadelerini kullandı.

İşte Karamollaoğlu'nun açıklamaları:

Hayretler içindeyiz! Geçiş garantisi verilen köprüler, hasta garantisi verilen hastanelerden sonra, şimdi bir de "orman yangını garantili" yangın uçakları ihalesi mi yapılacak?

Anlaşılan iktidar, yaşananlardan hiç ders çıkarmamış! Salgın ile mücadele ettiğimiz şu günlerde bile, ihale ve özelleştirmelerden vazgeçmiyor. 'Maskeli' Kanal İstanbul ihalesinden sonra, şimdi de Türk Hava Kurumu'nun yangın uçakları ve gayrimenkulleri satışa çıkarılıyor.

1925 yılında kurulan ve 95. yılını dolduran THK'na kayyım atanmasıyla başlayan süreç, böylesine kritik bir kurumun adeta 'tasfiye' sürecine dönüşmüş bulunuyor. Orman yangınlarının, özel şirketlere kâr sağlayacak bir "fırsata" dönüştürülmesi kesinlikle kabul edilemez!

Yarın yapılacak olan bu ihale için iktidara çağrıda bulunuyorum: Ormanlar milli değerlerimizdir, bazı şirketlerin kazanç elde etmesine kurban edilmemelidir!

Kurumların geçmişte hataları, eksiklikleri elbette olmuştur. Ancak bu kurumların tasfiye edilmesi yerine ıslah edilmesi daha akıllıca bir yöntemdir. Ormanlarımız, şirketlerin kâr odaklı insafına havale edilmemeli, kamu vicdanını sızlatacak bu ihaleden mutlaka vazgeçilmelidir!

Haber Ara