Dolar

32,4896

Euro

34,9304

Altın

2.432,00

Bist

9.807,33

Karamollaoğlu’ndan CHP liderine övgü

Karamollaoğlu, Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-19 18:02:18

Karamollaoğlu’ndan CHP liderine övgü

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklama yapan, Temel Karamollaoğlu "Üzüldüğüm nokta şu; bir retweetten dolayı özellikle de bir milletvekilinin dokunulmazlığının düşürülmesi hakikaten anlaşılması zor bir şey bugünkü dünyanın geldiği noktada. Çok yanlış bir tweet de olabilir ama bir tweet bir milletvekilini dokunulmazlığının kaldırılmasına vesile olmamalı" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki genel başkanlara benzemediğini belirten Karamollaoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun toplumun tamamına açılma babında çok ciddi adımları oldu. Bugüne kadar hiçbir CHP genel başkanının atmadığı adımlara şahit oluyoruz. Çıktı 'başörtü bizim neyimize' dedi. Bunu CHP'nin genel başkanının ağzından duymak çok önemli. Bir genel başkan yardımcısı, 'ezan Türkçe okunmalıdır.' dedi. İhraç ettiği partiden. Bir başörtülü hanımı parti meclisine aldı. Biz bunları küçümsememeliyiz. Çünkü bunları sayın Kılıçdaroğlu'nun artık Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye partisi yapma arzusunun işareti olarak görüyorum. Ben bunları önemsiyorum da. Yani artık kendisini dar bir çerçeveye mahkum etmiyor. Bu önemli"

Haber Ara