Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Karamollaoğlu'ndan ‘AK Parti ile ittifak’ açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV’deki programda siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti ile ittifak kurmaya ilişkin yöneltilen soruyu da cevaplandıran Karamollaoğlu, “İttifakın bu dönemde başarılı olma ihtimali büyük. Cumhur İttifakı'ndan ayrılma ve çözülme var. Geçmiş dönemde AK Parti'nin içinde olan arkadaşlar ayrılarak parti kurdular. Burada aynı düşünce olunca ortaya çok daha makul bir şey çıkacak.” dedi

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-13 19:08:19

Karamollaoğlu'ndan ‘AK Parti ile ittifak’ açıklaması

Karamollaoğlu, gündemdeki AK Parti ile ittifak sorusuna ilişkin şöyle konuştu:

‘Erbakan hocanın siyasetini takip etmeye çalışıyor'

Anayasayı değiştirme gücü elinde olmayan iktidar ben anayasayı değiştirmek istiyorum diyor. Adalet reformu diyecekler, adaleti çiğneyenler serbest bırakılacaklar. Toplum bir defa güvenini kaybetti mi bir daha toparlanmaz. Hitler de, Mussolini de öyleydi. Geçmişteki bütün diktatörler böyleydi. Ben bu dönem için söylüyorum. Erbakan hocanın siyasetini takip etmeye çalışıyor. Erbakan hocamız bilim adamıydı. Ancak kendisine sonradan siyasete girmeden çözüm gelmeyeceğini düşündüğü için siyasete girdi.

Türkiye'de 1956-1960 arasında bir motor fabrikası kurdular, faaliyeti geçti. Fabrikayı batırmak için devlet-özel bir araya geldi adeta ve battı. Türkiye kendi arabasını kendi imal etmeli. Her şeyini biz yapıyoruz diyebilmeliydik ama diyemiyoruz.

İttifak olacak mı?

İttifaklar sadece seçim döneminde gündeme gelmeli. İttifak yapan partiler ister istemez bir diyalog içine girebiliyorlar. İttifaklar bir koalisyon değil. Koalisyon icraat yapmak için oluşturulur. İttifaklar ise belli prensipler üzerine oluşturuluyor.

Bir sene sonra ile şu anki şartlar farklı olabilir bundan dolayı bağlanma mahiyetinde ifade edilmesini doğru bulmuyorum ama şartlar da ortada.

"Başkanlık sistemini terk ediyoruz" demeden bir işe girilmez. Benim burada üzerinde durduğum noktalar çok net. Zor da olsa biz kendi temel prensiplerimizden taviz vermeye yanaşmayız belli imkanlar tanınsa bile. İttifak meselesini detaylandırmak istediğimiz havayı doğurmaz.

‘Üçüncü İttifak'

Bu olasılık her zaman var. Ben daha temel sorunların üzerinde durmayı, kutuplaşmayı son buldurmanın üzerinde durmamız gerek. Bir kutuplaşma, bir ittifak bunu kırmamalı. Birbirine taban tabana zıt fikirlere sahip olan insanlar bile meseleleri müzakere edebilmeliler, benim için önemli.

İttifaklar, en fazla milletvekillini çıkaracak tarzda oluşturulur. İttifak yaptığınız zaman aynı oranda oy olacağınızda kaç milletvekili çıkaracaksınız, yapmazsanız kaç milletvekili çıkaracaksınız buna bakılır. Herkes bunlar üzerinde yorum yapabilir. Bu yorumların bile bizi sağduyu ile meseleye yaklaştırması gerektiğinin kanaatindeyim. Bu zihniyeti oluşturabilirsek bütün meselelerin üzerinde geliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Asiltürk görüşmesi

“AK Parti zayıfladığını, oy kaybettiğini görüyor. Hakikaten AK Parti'de görev almış, 15 seneden fazla uzun süre çeşitli görevler yapmış arkadaşlar ayrıldılar. İşsizlik, geçim sıkıntısı, adalete güvenin sarsılması gibi konularda da AK Parti'ye gönül vermiş insanlar da etkileniyorlar. Anketlerde gösteriyor ki AK Parti'nin daha önceki seçimlerde gösterdiği performansı gösterme ihtimali yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'den daha fazla teveccüh görüyor ama cumhurbaşkanı seçilmesine yetmiyor. İttifak olduğu zaman da Meclis'te çoğunluğu sağlayacak durumda değiller. Destek arıyor. Destek aramak için de geçmişte biz beraber olmuşuz -18 yıldır kapımız çalınmamış olsa bile- bir aşinalığımız var. Oğuzhan beyi de bu şekilde ziyaret etmeyi, acaba bir yakınlık kurabilir miyiz diye bir ihtiyaç olarak görmüşlerdir. Bunu garipsemem ama abartılmasının da doğru olmadığı kanaatindeyim.  Destek almak için gittiği gözüküyor.

Görüşmeden önce Oğuzhan bey haber verdi. Görüşmenin ardından da bilgi verdi. Bunun ne anlama geldiği gayet açık destek istiyor sayın Cumhurbaşkanı ama dediğim gibi bu desteğin istenmesi mutlaka sorgulanır. Şu anda bu bir ziyaretten ibaret. Bunu başka anlamlarda konuşmanın zamanı değil.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara