Dolar

32,5581

Euro

34,9768

Altın

2.418,35

Bist

9.722,09

Karamollaoğlu: Hiçbir zaman FETÖ'ye güvenemedim

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Hiçbir zaman ben bu gruba (FETÖ) güvenemedim. Biz geçmişte Türkiye'deki her Müslümanı kucakladık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 11:36:13

Karamollaoğlu: Hiçbir zaman FETÖ'ye güvenemedim

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FETÖ üyelerine hiçbir zaman güvenmediğini belirterek, "Biz geçmişte Türkiye'deki her Müslümanı kucakladık ve dünyaya ilan ettik ama bu adamlarla bir kere kucaklaşamadık." dedi.

Saadet Partisi'nin 6. Olağan Kongresi'nde genel başkan seçillen Karamollaoğlu, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, batının Türkiye için sanal bir mehdi yaratma usulüne gittiğini, bunu da Fetullah Gülen ile yaptığını ifade etti.

Hiçbir zaman FETÖ'ye güvenmediğini belirten Karamollaoğlu, "Ben kendi inancımdan ve kendimden eminim, nasıl bir inanca sahibim, ben Müslümanım. Bu inancın nasıl yaşanacağından da eminim. Bir yerlere gelmek, bir takım menfaatleri temin edebilmek için ben inancımın temel prensiplerini rafa kaldıramam. Bir de bu inancı taşıdığım için benimle siyaseten aynı görüşte olmasa bile veya meşrep farklılığı olsa bile bütün Müslümanları kucaklamak isterim. Biz geçmişte Türkiye'deki her Müslümanı kucakladık ve dünyaya ilan ettik ama bu adamlarla bir kere kucaklaşamadık. Bunlar bize karşı öyle bir tavır koydularki." diye konuştu.

"Küfre girer"

Karamollaoğlu, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in, "Cebrail bir parti kursa, ben ona diyeceğim ki, bir parti kurdun ama müsaadenle ben seni desteklemeyeceğim." sözlerini eleştirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Cebrail peygamberlere gelir, onun getirdiği Cenabı Hakk'ın emrinden başka bir şey olmaz, Cebrail keyfi gelmez ki bir adam bunu söylerse küfre girer. Hiçbir zaman barışamadık ama bunlar maalesef son zamanlarda, devletin tabi 40 yıllık bir çalışma ama son zamanlarda hızlandı, sinir uçlarına kadar nüfuz etmişler. Buralara nüfuz ederlerken de hak, hukuk, adalet tanımamışlar, insanlığa önem vermemişler. Bana bağlı mısın değil misin tek madde bu."

Karamollaoğlu, terör örgütünün 15 Temmuz'da paniğe kapılarak darbe teşebbüsünü öne almasını "Allah'ın bir lütfu" olarak niteledi.

"Başkanlıkla bölünmenin ne alakası var?"

Başkanlık sistemini benimsediklerini ifade eden Karamollaoğlu, bu konunun bölünme ile alakası olmadığını savundu.

Karamollaoğlu, "Biz 1969'daki bağımsızlar hareketinden itibaren ilk başlangıçta başkanlık sistemini benimsemiştik. Bizim başkanlık sistemi ile prensipte bir itirazımız yok ancak nasıl bir başkanlık sistemi onu görmek isteriz." dedi.

Haber Ara