Dolar

32,5378

Euro

34,9279

Altın

2.440,10

Bist

9.716,77

Karamollaoğlu: Gündem ekonomi olmalı

Türkiye’nin ve bölgenin gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dış ticaret dengesinin 15 yıldır bir kez dahi pozitif çıkmadığını belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-16 11:18:04

Karamollaoğlu: Gündem ekonomi olmalı

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeleri Ankara'da toplandı. Balgat Eğitim Merkezi'nde başlayan eğitim programının açılış konuşmasını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gerçekleştirdi.

Karamollaoğlu, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İHRACAT RAKAMLARI ABARTILIYOR

Türkiye'nin en önemli meselelerinin ne basının ne de hükümetin gündemine geldiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “İşsizlik gündemimizde ne yazık ki yok. Dış ticaret açığı nerdeyse hiçbir zaman iktidarın gündemine girmedi. 15 yıldır iktidarda bulunan bir parti bir kere bile pozitif çıkmayan dış ticaret dengesini gündemine almadı. Bu nasıl düzeltilecek? İhracatımızın arttığı abartılıyor, ithalatımızın ne noktaya geldiğinden bir kelime ile bile bahsedilmiyor. Aynı zamanda borçlarımız öyle noktalara geldi ki ödediğimiz faizler aldı başını gidiyor. Ülke kalkınmaya harcayacağı parayı sadece hayatı biraz daha rahatlatmak için altyapıya harcıyor” diye konuştu.“Milli Görüşçüler olarak siyasi hayata adım attığımız günden beri istikametimizi hiç değiştirmedik” diyen Karamollaoğlu, sadece Türkiye'nin değil, İslam âleminin ve bütün dünyanın huzuru ve saadeti için çaba sarf ettiklerini hatırlattı.

"KENDİ İÇİMİZDE BÖLÜNÜRSEK FELAKETLERE KARŞI DİRENEMEYİZ"

Karamollaoğlu, “HDP'li Tuğluk'un annesinin defin işlemleri sırasında yaşananların herkesi şoke ettiğini belirtti. Başta iktidar partisi olmak üzere liderlik pozisyonunda bulunan insanların toplumu germeyi kendi siyasi menfaatleri için faydalı gördüğünü kaydeden Karamollaoğlu, “Bu toplum kendi içinde bölünürse, birtakım fikir ve kanaat ayrılıklarından dolayı birbirlerine hasım hale gelirse, Allah muhafaza etsin, biz başımıza gelecek bir felakete karşı tedbir alamayız, yekvücut direnemeyiz” dedi.

KUTUPLAŞMAYI MENFAATLERİ İÇİN FAYDALI GÖRÜYORLAR

Başta iktidar partisi olmak üzere liderlik pozisyonunda bulunan insanların toplumu germeyi kendi siyasi menfaatleri için faydalı gördüğünü kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

“Bu toplum kendi içinde bölünürse, birtakım fikir ve kanaat ayrılıklarından dolayı birbirlerine hasım hale gelirse, Allah muhafaza etsin, biz başımıza gelecek bir felakete karşı tedbir alamayız, yekvücut direnemeyiz. Yazık olur. Bir yaşlı kadın defnedilecek. Mensup olduğu siyasi partinin başkanı, genel başkanı ve sözcüsü tasvip etmediği bir gruba bağlı olduğu için belli bir grup insan gidecek, mezarlığı basacak ve onun arkasından da tepkiler gelecek. Eğer bunu basit bir hadise olarak görür, bu hadisenin neden meydana geldiğini, bundan sonra tekrar etmemesi için neler yapılması icap ettiğini oturup düşünemezsek, düşünmezsek emin olun yarın çok geç olur.”

 

Haber Ara