Dolar

32,5771

Euro

34,9797

Altın

2.419,13

Bist

9.722,09

Karaman davasındaki sanık mahkemede 'devrimciyim' dedi

Dün davası görülen sanık, Muharrem B. mahkemede 'Devrimci gelenekten geliyorum. Kur'an öğretmeni değilim' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 10:08:12

Karaman davasındaki sanık mahkemede 'devrimciyim' dedi

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve yaklaşık 600 yıla yakın hapis cezasıyla yargılanan 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B., dün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

Hakim'in "Cinsel taciz yaparken kucağına alıp oturtuyomuşsun, bunu nasıl inkar edebilirsin?" sorusuna "Çocuklar beni seviyorlardı. Kontrolsüz olarak fiziki anlamda bu sevgileri vardı. Üzerime atlıyordu. Bu konu hakkında çocuklar için aileleri uyardım. Ben önemli değilim, ben yapmam ama kötü niyetli insanlar çocuklara zarar verebilir' demiştim" şeklindeki cevabı duruşmayı takip edenlerin tepkisini çekti.

DEVRİMCİ GELENEKTEN GELİYORUM

508 yıla mahkum olan Muharrem B. mahkeme huzurundan yaptığı açıklamada, “İsmet İnönü tarafından temeli atılan İvriz Öğretmen Okulu'nda bir ateist olarak yetiştim. Devrimci gelenekten geliyorum, Kur'an-ı Kerim öğretmeni değilim” ifadelerini kullandı.

DAVAYI TAKİP EDEN AVUKAT DOĞRULAMIŞTI

Davayı takip eden Avukat Cihad Gökdemir'de mahkeme sonunda yaşananları Twitter hesabından paylaşmış ve sanığın "devrimci gelenek" ifadesinin kayıtlara geçmediğini belirtmişti.

1_15
2_12
3_12

CHP İSE YALANLIYOR

Yine davayı takip eden Gazetecilerden Halime Kökçe'de durumu Twitter hesabından aktardı. Fakat mahkemede olduğunu iddia eden bir grup CHP'li "yalan söylüyorsunuz. öyle bir şey demedi" diyerek yalanladı.

CggWGn9VIAEPq9B

"28 YIL YATACAK"

508 yıllık hapis cezasının infazının ne kadar olduğunu ceza hukuku uzmanları açıkladı. Profesör Dr. Mahmut Koca'ya göre sanık öğretmenin cezasının infazı 28 yıl civarında. Doçent Doktor Yılmaz Yazıcıoğlu da aynı görüşte. Profesör Dr. Ersan Şen ise sanığın cezaevinde geçireceği sürenin 32 yıldan az olamayacağını söylüyor.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

140591

Haber Ara