Dolar

32,5700

Euro

34,7542

Altın

2.410,68

Bist

9.645,02

Karakoç: AK Parti meseleleri çözemedi

Yazar-Şair Sezai Karakoç, AK Parti'nin ülkedeki meseleleri çözmediğini öne sürerek, uyarılarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 05:48:51

Karakoç: AK Parti meseleleri çözemedi

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Diriliş Işığı dergisinde "Gerçek Durum ve Tek Umut" başlıklı bir yazı kaleme alan Şair Sezai Karakoç, AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği noktayı eleştirerek Türkiye'nin tıkanıklığa sürüklendiğini savundu.

“Adalet ve Kalkınma Partisi, çok partili düzene geçtiğimizden beri, en uzun iktidarda kalmış parti olmak açısından talihli bir partidir. Halkın oyuna ve iltifatına mazhar olmak açısından şikayete hakkı olmayan bir durumdadır. Buna karşılık iktidar, icraatlarını, propagandasını ustaca yapmakta olsa da, ülkenin temel, öteden beri süregelen sorunlarının geleceğimizi teminat altına alacak şekilde kökten çözüme kavuştuğuna dair, gözle görülür elle tutulur bir ilerleme ne yazık ki, gözlemlenememektedir.” ifadelerini kullanan Karakoç, iktidar ve muhalefet partilerinin Türkiye'nin meselelerini çözme noktasında gerçek bir aşama kaydedemediğini söyledi.

Öte yandan AK Parti'nin dış politikasını da sert ifadelerle eleştiren Karakoç, “Dış politika İslam âlemine açılma başarısızlıkla sonuçlanmıştır, Mısır, Suriye ve Libya ile olan ekonomik ilişkiler dahil bütün bağlar kopmuş, bölgedeki bölünmeler ve parçalanmalar sonucunda, bazı ülkelerle birlikte bir tarafa savrulmuş olan ülke, diğer her bir İslam ülkesi gibi, geleceği karanlık ve diğer ülkelerle çatışma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumdadır. Bu durum şüphesiz Batılı ve Doğulu büyük devletlerin İslam dünyasını parçalama, istila ve işgal emellerinden doğmaktadır. Ancak bunu önceden görüp diğer İslam ülkelerini uyarmak ve buna bir çare aramak, bunun için bir araya gelmek, birleştirmek gerekirken Batılılarla birlikte hareket etmek, onların çizgisinde yürümek, hep tabii olmak hiçbir zaman gerçek bir inisiyatif kullanamamak, ülkemizin geleceği için en büyük bir handikaptır.” ifadeleriyle AK Parti'nin Batı ülkelerinin planları karşısında gerekli birliği sağlayamadığını iddia etti.

Haber Ara