Dolar

32,6078

Euro

34,8089

Altın

2.494,00

Bist

9.524,59

'Karadeniz'deki saldırılara PKK lojistik destek sağlıyor, asıl fail: HBDH'

'Karadeniz saldırılarının faili sol örgüt: Halkların Birleşik Devrimci Hareketi'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 15:29:51

'Karadeniz'deki saldırılara PKK lojistik destek sağlıyor, asıl fail: HBDH'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
DETAY HABER | PINAR HİLAL BALTA

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, CNN Türk yayınında gündemi değerlendirdi.

"Bölücü terör örgütü PKK'nın olayları fırsata çevirdiği zaten malum" diyen Öztürk, "Türkiye'nin yaşadığı kaosta PKK kadar parmağı bulunan FETÖ ve IŞİd'i de unutamayız" dedi.

İşte o açıklamalar:

"SOL TERÖR ÖRGÜTLERİ UNUTULMAMALI"

"Bir takım aşırı sol terör örgütleri de bu olayların içerisindedir. Bakın Kılıçdaroğlu saldırısını konuşuyorduk. Ondan önce canlı bomba eylemlerini konuşuyorduk. Her şeyi unuttuk. Bugün sabah 6 buçuktan sonra Cizre'yi konuşmaya başkladık. Cizre dediğimiz ilçede aylarca olaylar meydana geldi. Cudi, Sur, Abdulkadirpaşa, Yeni Mahallelerinde hemen hemen kurulan evler yerle bir oldu. Çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Bir çok vatandaş teröristlerin tuzakları sbebeiyle hayatını kaybetti, ilçe halkı göç etti. Tam hayat normale dönmeye başladı. Bu sabah bir eylem daha yaşandı."

"BİR YILDA BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ ÖLDÜ"

"Bir yılı aşkın süredir sadece güvenlik görevlileri düzeyinde 407 asker, 244 polis, 25 köy korucusu şehidimiz var. 543 de vatandaşımız. Böyle bir ortamda terörle, teröristle mücadele etmeyeceksiniz de kiminle mücadele edeceksiniz? Yakın bir dönemde siyasi partiler birbirleriyle mücadele ediyordu. Hatta söylemler sebebiyle terör arttı. "

"TBMM EL ATMALI"

"CHP'nin tavrı şudur: Terörle mücadele kapsamında ne isteniyorsa verecekler. Terörle teröristle ilgili mücadele düzenlemeleri yapılırken TBMM'de konu ile ilgili görüşler alınmalı."

IŞİD'E TÜRKİYE'DEN YÜKSEK KATILIM VAR

"Türkiye'nin 70 ilinden IŞİD'e 6000'e yakın katılım var. Yani burada bir altyapısı var ve eylemler gerçekleştiriyor. Fethullahçı Terör Örgütünü de unutmamalı."

KARADENİZDEKİ PKK: HBDH

"Bakın bir de Halkların Birleşik Devrimci Hareketi Terör Örgütü var. PKK'nın içerisindeki sol örgütlerden oluşuyor. Duran Kalkan bu oluşumun sorumlusu. Duran Kalkan sol gelenekten gelen bir terörist . 12 Mart 2016'da kandilde 10 ayrı silahlı sol örgütlerle bunu kurdu. Sadece giresunda 6 önemli eylem yapıldı. PKK, 1995'te Karadeniz'e kendi adıyla girememişti. Devrimci Halk Partisi ile girmişti. Yani saldırıların faili doğrudan PKK yerine PKK'nın lojistik destek sağladığı HBDH. Bu şekilde söylersek dah adoğru olur."

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

Haber Ara