Dolar

32,3363

Euro

35,1837

Altın

2.247,09

Bist

8.718,11

Karadeniz’de F-16’lar havalandı: Rusya ile Türkiye arasında hava gerginliği

NATO, Salı günü Rus savaş uçaklarının NATO hava sahasına yaklaşması üzerine Romanya, Türkiye ve Bulgaristan’dan jetlerin havalandığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-21 21:51:29

Karadeniz’de F-16’lar havalandı: Rusya ile Türkiye arasında hava gerginliği

19 Mayıs Salı günü Rus savaş uçaklarının NATO hava sahasına yakın bölgeye girmesi üzerine Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'dan jetlerin havalandığı belirtildi.

NATO Müttefik Hava Komutanlığı sosyal medya üzerinden olaya ilişkin detaylara yer verdiği bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Su-27 jetlerinin eşlik ettiği iki Rus Tu-22 bombardıman uçağının Romen hava sahasına doğru ilerlemesi üzerine, önce iki Romen MiG-21 jetinin havalandığı belirtildi. MiG-21'lerin, Rus jetlerine yaklaşmadan kıyı şeridi boyunca takipte kaldığı, jetlerin NATO hava sahasına yakın uçmaya devam etmesi üzerine de Bulgar hava sahasından iki jetin harekete geçtiği aktarıldı. Açıklamada daha sonra Rus savaş uçaklarının yönünü doğuya çevirerek Türkiye hava sahasına doğru hareketlendiği belirtildi. Bu aşamada da Türk Hava Kuvvetleri'ne ait TUAF F-16'ların devreye girdiği ve Rus jetleri yönlerini kuzeye çevirene kadar Güney Karadeniz kıyısı boyunca takipte kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, "NATO hava sahasını korumaya kararlıdır ve reaksiyon gösterme yetisine ilişkin net bir mesaj vermiştir" denildi.

Haber Ara