Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Karadeniz’de balıklar kıyıya vurdu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 18:50:19

Karadeniz’de balıklar kıyıya vurdu

İHA'nın haberine göre, Karadeniz'in Ereğli ilçesi sahil kesiminde yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki alanda yüzlerce ölü balık yavrusu kıyıya vurdu.

Sahil kesiminde denizdeki kirlilik göze çarparken, vatandaşlar balıkların kirlilikten dolayı zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Balık ölümlerini fark eden Doğukan Kaya, sahil kesimi boyunca çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğunu belirterek, “Balık ölümlerinin neden kaynaklandığı konusunda hiçbir bilgim yok. Yüzmeye çalışıyorlar yüzemiyorlar. Martıların seslerini duyunca arkadaşlarımızla bakmaya gittik. Gördüğünüz gibi balıklar gitmeye çalışıyor ama gidemiyorlar. Sahilin sonuna kadar gidiyor ve birçoğu da ölmüş durumda” dedi.

Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ise balık yavrularının mikroptan ziyade soğuktan dolayı ölmüş olabileceğini tahmin ettiğini dile getirdi. Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Her sene bu aylarda bir de Ağustos ayının sonuna doğru deniz soğuk olur. Kıraça dediğimiz istavrit, hamsi, ince mezgit gibi balıklar kırılır. Şu anda görünenler kıraça. Benim düşüncem mikrop değil, deniz soğuğundan olan bir şey. Bizim burada da var, tarım müdürlüğü ekipleri onlar numune aldılar, Zonguldak'ta incelenecek.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de orta derinlik balıklarının ilk bakışta ısı değişikliği nedeniyle ölmüş olabileceğinin tahmin edildiğini ancak kesin sonuçların laboratuvarda yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacağını ifade etti.

Haber Ara