Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Karadavi'den çağrı: Müslümanlar Halep için birleşmeli

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, Suriye'nin Halep kentini savunmak için birlik olma çağrısında bulundu. Karadavi, 'Bu vahşi saldırılar karşısında bir silkiniş, bir harekete geçme hali bulmayı umuyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-08 15:44:17

Karadavi'den çağrı: Müslümanlar Halep için birleşmeli

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Suriye'nin Halep kentini savunmak için İslam dünyasına birlik olma çağrısı yaptı.

''HER MÜSLÜMAN HALEP'İ SAVUNMAK İÇİN...''

İstanbul'da düzenlenen Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi 26. Dönem Toplantısı'na katılan Karadavi yaptığı açıklamada, "Her Müslüman'ın Halep'i savunmak için ortak tavır alması gerekir." dedi.

Halep'e yardım için birlik olma çağrısı yapan Karadavi, "Önünde Halep gibi vahşilerin sofrasında parçalanan bir kent varken İslam ümmetinin dağınık halde kalması caiz değil. Bu vahşi saldırılar karşısında bir silkiniş, bir harekete geçme hali bulmayı umuyoruz." diye konuştu.

Halep'te yaşananların İslam düşmanlarının dahil olduğu büyük bir mesele olduğunu ifade eden Karadavi, Müslümanların kan dökmeyi ve savaşı sevmediğini, kendisine düşmanlık edenler dışında kimseye de düşmanlık etmediğini söyledi.

YÜZLERCE SİVİL KATLEDİLDİ

Suriye'de rejim güçleri ve Rus jetleri ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e saldırılarını artırırken, bu saldırılarda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Haber Ara