Dolar

32,5209

Euro

34,7444

Altın

2.491,37

Bist

9.524,59

Karadağlılar 'ebru' sanatını sevdi

Karadağ'da Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği 'ebru' kursları büyük ilgi gördü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-08 22:19:34

Karadağlılar 'ebru' sanatını sevdi

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen ebru kursları yoğun ilgi görüyor.

Podgorica Yunus Emre Enstitüsünce bir süre önce başlatılan kurslara katılan Karadağlılar, hem yeni bir kültürü ve sanat dalını tanımanın, hem de yeni dostluklar kurmanın mutluluğunu yaşıyor.

Halen 55 kursiyerin devam ettiği ebru kursları haziran ayına kadar sürecek ve kursların sonunda kursiyerlerin yapacağı eserlerden oluşan bir de sergi açılacak.

Ebru sanatı öğretmeni Zeynep Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni denemde ebru kursuna yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek Karadağlıların ebru sanatını öğrenmek istemelerinin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Beş ayrı gruba ayrılan kursiyerlerin çok yoğun çalışmaları gerekeceğini vurgulayan Gültekin, ebru sanatının özel bir yetenek gerektirmediğini, bu sanat dalı için gereken en önemli özelliğin sabır olduğunu kaydetti.

Gültekin, dingin bir yapıya sahip herkesin bu sanatla ilgilenebileceğini, kurslara her yaştan insanların ilgi gösterdiğini belirtti.

Kursiyerlerden Nadja Slomovic de aradığı huzuru ebruda bulduğunu söyleyerek "Kurs ilanını gördüğümde çok sevindim. Sanatın her dalıyla ilgilenmeyi seviyorum ancak ebru sanatında farklı bir güzellik, huzur var." diye konuştu.

Kursta geçirdiği saatlerin çok anlamlı olduğunu ifade eden Slomovic, ebru sanatında insanın suyun üzerine kendi ruhunu yansıttığını sözlerine ekledi.

Haber Ara