Dolar

32,5566

Euro

34,8912

Altın

2.428,14

Bist

9.645,02

Karadağ İslam Birliğinden Türkiye'ye destek

Karadağ İslam Birliği Başkanı Fejzic, 'Karadağ'da yaşayan Müslümanlar, Türkiye'ye ve dünya Müslümanlarının iftiharı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnet ve şükran borçludur.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 15:50:34

Karadağ İslam Birliğinden Türkiye'ye destek

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, Karadağ'da yaşayan Müslümanlar, Türkiye'ye ve dünya Müslümanlarının iftiharı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükran borçludur. Genciyle yaşlısıyla onun için hayır duadadır." ifadesini kullandı.

Fejzic, yayınladığı mesajda, son günlerde Sırbistan medyasına açıklamalarda bulunan bazı Boşnak kökenli siyasetçilerin, Türkiye'deki siyasi ve dini liderlere yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan Fejzic, "Bu kardeşlik hukuku içinde, asırlarca İslam'ın bayraktarlığını yapan Osmanlı'nın ve onun devamı olan Türkiye'nin müstesna bir yeri vardır." ifadesine yer verdi.

Fejzic, Boşnakların Türkiye'ye derin bir sevgi ve muhabbetle bağlı olduklarını kaydederek "Bu bağlılık sarsılmaz imanla mürtebit olup, hiçbir fitneci ve şer yayıcılar tarafından koparılamaz bir bağdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin her daim Boşnak halkının yanında durduğunu belirten Fejzic, "En zor ve sıkıntılı zamanlarda birileri gizlenip saklanırken, Türkiye maddi ve manevi olarak Boşnak ve Arnavut Müslüman kardeşlerinin yanında olmuş ve desteğini esirgememiştir." ifadesini kullandı.

Fejzic, Türkiye'nin tarihte de dünyanın dört bir tarafında din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin mazlumlara ve mağdurlara kapısını açtığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Şu anda savaş bölgelerinden kaçıp Türkiye'ye sığınan insan sayısı 4 milyona yakın. Türkiye resmi rakamlara göre, bütçesinden şu ana kadar 25 milyar dolar üstünde yardım yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir."

"ŞER İTTİFAKLARIN OYUNLARINA ALET OLMAYIN''

Karadağ İslam Birliği olarak Türkiye'nin Karadağ'a yaptığı hayır ve destekler için minnettar olduklarını ifade eden Fejzic, "Karadağ'da yaşayan Müslümanlar, Türkiye'ye ve dünya Müslümanlarının iftiharı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükran borçludur. Genciyle yaşlısıyla onun için hayır duadadır." değerlendirmesinde bulundu.

Fejzic, bölge ülkelerinde ve Türkiye'de yaşayan Boşnak vatandaşlara çağrıda bulunarak "Türkiye'ye karşı şer ittifakının oyunlarına karşı müteyakkız olunuz ve şer ittifaklarının oyunlarına alet olmayın." dedi.

Balkanlarda samimiyetsiz, fitneci ve yer yer münafıkça tavırlarla kendini gizleyen şer oluşumlarına karşı Türkiye'yi uyaran Fejzic, Türkiye'den bu oluşumları desteklememesini talep etti.

Fejzic, 7 Kasım'da yapılan Sırbistan İslam Birliği Meşihatı Genel Kurulunun ardından yayınlanan ve Diyanet İşleri Başkanlığının, Sırbistan İslam Birliği Meşihatının içişlerine karışmakla itham edildiği bildiriyi tanımadıklarını ve bunun bir yalan olduğunu belirterek Türkiye'nin ve Diyanet İşleri Başkanlığının Türk-Boşnak ilişkilerinin daha da güçlenmesine büyük katkı sağladığını, desteğini hiçbir zaman esirgemediğini kaydetti.

Haber Ara