Dolar

32,5140

Euro

34,7787

Altın

2.424,23

Bist

9.733,84

Karadağ'da istifa çağrıları

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, hükümetin istifasını talep eden muhalefet partilerince düzenlenen protestoda, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında arbede yaşandığı ve birçok yaralının olduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 12:22:14

Karadağ'da istifa çağrıları

AA'nın haberine göre, Demokratik Cephe (DF) tarafından düzenlenen protestoya katılan binlerce muhalefet yanlısı, şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıktan sonra meclis binasına doğru yürüyüşe geçti.

Aralarında DF Genel Başkanı Andriya Mandiç ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu göstericiler, meclis önünde güvenliği sağlayan emniyet mensuplarına taş ve meşale attı.

Meclis etrafında geniş güvenlik önlemleri alan polis ile meclise girmek isteyen bazı göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, şehir merkezinde kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahalesinin ardından göstericiler dağıldı.

Çok sayıda gösterici ve bazı basın mensupları atılan gazdan etkilenirken, olay yerine gelen ambulanslar gazdan etkilenen kişileri hastaneye taşıdı.

Emniyet yetkilileri, gösteriler sırasında iki polis memurunun da yaralandığını açıkladı.

Haber Ara