Dolar

32,5245

Euro

34,8175

Altın

2.424,05

Bist

9.684,06

'Karabağ'dan çıkın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ konusunda Ermenistan'a tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 14:19:59

'Karabağ'dan çıkın'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde, İSEDAK 32. Toplantısı'nın açılış oturumuna katıldı.

Toplantının çıkışında Azeri bir gazetecinin Ermenistan'ın Dağlık Karabağ işgali ile ilgili sorusuna cevap veren Erdoğan, "İşgal ile bir yere varılmaz. Karabağ'da bir işgal söz konusudur. Bu işgale Türkiye olarak karşıyız” dedi.

"ERMENİSTAN KARABAĞ'I TERK ETSİN"

Ermenistan'ın işgalci olduğu topraklardan süratle çıkması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Bu konuda biliyorsunuz BM Güvenlik Konseyi'nin vermiş olduğu kararlar var. Bütün bu kararlarla birlikte Dağlık Karabağ bölgesini terk etmesi, hatta anlaşılmış reyonlardan biran önce çıkması lazım. Asıl sahiplerine burayı terk etmesi lazım. Buraların da asıl sahipleri Azerilerdir. Azeriler de bu yerlerine gelip yerleşmeli." ifadelerini kullandı.

"İŞGAL İLE BİR YERE VARILMAZ"

"İşgale Türkiye olarak karşıyız" diyen Erdoğan, "İşgal ile bir yere varılmaz. Buralarda maalesef bir işgal söz konusudur. Özellikle de Amerika, Rusya ve Fransa üzerlerine aldıkları görevi bir an önce bitirmeleri gerekir. Bu arabuluculuk görevi ise onlara düşen bu görevi sona erdirmeleridir. Temennim odur ki buradaki işgal bitsin ve Azeri kardeşlerimiz topraklarına kavuşsun” açıklamasında bulundu.

NATO'DA ERMENİSTAN GERİLİMİ

Bu hafta başında İstanbul'da gerçekleştirilen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu'nda Ermenistan'ı temslen bulunan Koryun Nahapetyan ile Türk yetkililer arasında gerginlik yaşanmıştı. Nahapetyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği bilinen bir gerçek" ; Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'a ise "Türk askeri Suriye'den ne zaman çekilecek?" demişti. 

Bunun üzerine iki isimden de sert tepki gelmiş, Ermeni vekile Karabağ işgali hatırlatılmıştı. 

İşte Çavuşoğlu'nun o sözleri; 

 

 

Haber Ara