Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Kara para aklamak suçlamasıyla eski bakan tutuklandı

Arjantin'de eski bakan 7 milyon dolarlık nakit parayı bir manastıra saklamaya çalışırken yakayı ele verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 14:18:52

Kara para aklamak suçlamasıyla eski bakan tutuklandı

Yetkililer, Arjantin'in eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de  Kirchner'in hükümetinde Kamu İşleri Bakanlığı yapan 55 yaşındaki Jose Lopez'in,  Buenos Aires'te bir manastırda görevli rahibelerin polise, bir adamın manastırın  duvarından içeri plastik torbalar fırlattığını ihbar etmesi üzerine  tutuklandığını bildirdi.

Yerel basında çıkan haberlerde, Buenos Aires'in 55 kilometre  batısındaki "Our Lady of the Rosary of Fatima" manastırına gelen polisin, önce  eski bakanı yasa dışı olarak 22 kalibrelik bir tüfek bulundurmaktan gözaltına  aldığı, sonrasında içlerinde değişik para birimlerinden banknotların bulunduğu  plastik torbaları ele geçirdiği kaydedildi. Torbalarda 7 milyon dolar değerinde  nakit olduğu açıklandı.

Polisin Lopez'in kullandığı araçta da 1,5 milyon dolar bulduğu ve eski  bakanın kara para aklamakla suçlandığı ifade edildi.

Tutuklandığı sırada polise direnmeyen eski bakanın, paraları  rahibelere bağışlamak istediğini söylediği belirtildi.

Buenos Aires bölgesi Güvenlik Bakanı Cristian Ritondo da düzenlediği  basın toplantısında, Lopez'in, kendisini serbest bırakmaları için memurlara  rüşvet teklif ettiğini, ele geçirilen paranın değerinin 8,5 milyon doların  üzerinde olduğunu kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara