Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

'Kara Kartallar' zirveye kanatlandı

'Kara Kartallar' zirveye kanatlandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 23:53:30

'Kara Kartallar' zirveye kanatlandı
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk ettiği Medicana Sivasspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, bir gün aradan sonra liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den devraldı.

Siyah-beyazlılar, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk ettiği Medicana Sivasspor'u 44. dakikada penaltıdan Mario Gomez ve 90+2. dakikada Oğuzhan Özyakup'un attığı gollerle 2-0 yenerek ligdeki son 7 maçta 6. galibiyetini aldı.

Bu sonuçla puanını 29'a yükselten Beşiktaş, liderliğini sürdürdü. Son 5 maçta 4. yenilgisini alan Medicana Sivasspor ise 9 puanda kaldı.

- Teknik heyetler arasında gerginlik

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımın teknik heyeti arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Medicana Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe'nun 50. dakikada rakip ceza alanında yerde kaldığı pozisyon sonrasında maçın hakeminin verdiği karara sinirlenen teknik direktör Okan Buruk, kendisi için belirlenen alanın dışına çıkarak Beşiktaş teknik heyetinin bulunduğu bölüme kadar geldi.

Okan Buruk'un ardından yardımcısı Stjepan Tomas da bu alana gelirken, özellikle Hırvat antrenörün hem dördüncü hakeme hem de Beşiktaş teknik heyetine karşı kullandığı ifadeler, siyah-beyazlı ekibin çalıştırıcısı Şenol Güneş'i çok sinirlendirdi.

Teknik heyetler arasında yaşanan gerilim, araya giren dördüncü hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından büyümeden önlendi.

- Gomez ligdeki 9. golünü attı

Beşiktaş'ın ilk golünü kaydeden Alman futbolcu Mario Gomez, bu sezon ligde 9 gole ulaştı.

Siyah-beyazlı ekibin şu ana kadar ligde yaptığı 12 karşılaşmada da forma giyen 30 yaşındaki oyuncu, bu kulvarda bir maç aradan sonra gol atma başarısı gösterdi.

Gomez'in, Beşiktaş formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde de bir golü bulunuyor.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında "Kara Kartallar"ın ikinci golünü kaydeden Oğuzhan Özyakup ise bu sezon ligdeki 4. golünü rakip filelere gönderdi.

- Ligdeki yenilmezlik serisi 10 maça çıktı

Medicana Sivasspor karşısında sahadan 2-0 galip ayrılan Beşiktaş'ın ligdeki yenilmezlik serisi 10 maça çıktı.

Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 10 lig karşılaşmasında 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti, 26 puan topladı.

Bu sezon ligde en uzun süre yenilmeyen takım konumunda bulunan siyah-beyazlılar, söz konusu mücadelelerde rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde ise 8 gol gördü.

- Bu sezonki tüm resmi maçlarında gol attı

Beşiktaş, bu sezon yaptığı tüm resmi maçlarda gol atma başarısı gösterdi.

Siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar Süper Lig'de 12, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 karşılaşma oynarken, bu maçların tümünde rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Medicana Sivasspor karşısında bulduğu gollerle ligdeki gol sayısını 30'a yükselten "Kara Kartallar", bu kulvarın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

- Bu sezonki 3. penaltısı

Beşiktaş, Medicana Sivasspor karşısında bu sezon ligdeki 3. penaltısını kullandı.

Siyah-beyazlı ekip, ligin 3. haftasında oynanan ve 4-0 kazanılan Gaziantepspor maçında bu sezon ilk kez penaltı kullanırken, penaltıda topu filelerle buluşturan isim Cenk Tosun olmuştu.

Ligin 10. haftasında oynanan ve 3-3 berabere biten Kasımpaşa mücadelesinin uzatma dakikalarında bu sezonki ikinci penaltısını kazanan "Kara Kartallar"da, bu penaltıyı da Oğuzhan Özyakup gole çevirmişti.

- Güneş'in, Buruk karşısında kaybı yok

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk ile rakip olduğu ligdeki 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Geçen sezon Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş ile o dönem Gaziantepspor'un başında bulunan Okan Buruk'un iki randevusunu tecrübeli teknik adam, 2-1 ve 2-0'lık skorlarla kazanmıştı.

Güneş, Buruk ile rakip olduğu üçüncü karşılaşmadan da galip ayrılarak, genç teknik adam karşısında puan kaybı yaşamamış oldu.

- Necip Uysal cezalı duruma düştü

Beşiktaşlı futbolcu Necip Uysal, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Medicana Sivasspor karşısında 84. dakikada sarı kartla cezalandırılan siyah-beyazlı futbolcu, bu sezonki dördüncü sarı kartını gördü.

Necip Uysal, cezası nedeniyle 13. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında görev yapamayacak.

Haber Ara