Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kara Harp Okulu öğrencileri böyle kandırılmış: Savaş ve seferberlik durumu var

Kara Harp Okulundaki kursiyer öğrencilerin, 'savaş ve seferberlik durumu var' denilerek silahlandırıldığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-09 10:36:34

Kara Harp Okulu öğrencileri böyle kandırılmış: Savaş ve seferberlik durumu var

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin, aralarında sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılandığı davanın ikinci haftası sanık savunmalarıyla başladı.

Sanıkların savunmalarında kursiyer öğrencilerin savaş ve seferberlik durumu var diyerek silahlandırıldığı ortaya çıktı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, görülen duruşmada savunma yapan sanık kursiyer Habip Dursun, 15 Temmuz'da saat 03.00'te güvenlik gerekçesiyle helikoptere bindirildikten sonra Genelkurmay Başkanlığına götürüldüklerini, buraya geldikleri andan çıktıkları ana kadar herhangi bir suç işlemediğini savundu.

Sanık kursiyer Ercan Gelgül de içtima sonrası Üsteğmen Önder Biberoğlu'nun ‘silah başı' alarmı vermesinin ardından tatbikat zannı ile hareket edip eğitim silahlarından birini aldığını, daha sonra otopark bölgesinde okul dekanı Tuğgeneral Kerim Acar'ın seferberlik ve savaş olduğuna yönelik konuşma yaptığını söyledi. Gelgül, güvenli bölge diye Genelkurmay Başkanlığına götürüldüklerinde silahı boş halde dahi olsa kimseye doğrultmadığını savundu. Savunma yapan sanıklardan kursiyer Faruk Güraslan ise kursiyerler arasında geçen ‘seferberlik ve savaş' konuşmalarının kendisinin Rusya'yla ya da daha büyük bir savaşa girdikleri düşüncesi oluşturduğunu savunan Güraslan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Kırklareli'nde de 15 Temmuz'da İstanbul'daki cuntacılara destek için kışladan çıkan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli tutuklu 15 personelin yargılaması devam etti. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Koçak, “FETÖ soruşturmaları kapsamında at izi ile it izinin birbirine karışmış” durumda olduğunu iddia ederek soruşturmaların titizlikle yapılması gerektiğini savundu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece görevinin başında olduğunu aktaran Koçak, kendisine kapalı zarf içerisinde verilen sıkı yönetim emirlerine uymadığını ileri sürdü. Koçak şöyle devam etti: Sıkı yönetim komutanları listesinde ismimin neden olduğunu bilmiyorum. Belki Kırklareli'nde tek general olduğum için olabilir, bu durum darbeye destek verdiğim anlamına gelmez. Listede olmam tutuklanmak için bir sebep olamaz.'' Koçak üzerinden çıkan 1 dolar ile 5 doların rahmetli annesinin hac dönüşü verdiğini öne sürdü.

 

Haber Ara