Dolar

32,5230

Euro

34,8416

Altın

2.488,34

Bist

9.538,80

Kar yağışını mı bekliyorsunuz?

Kış tatili için kayak merkezine gitme planınız mı var? Aileniz dışında yanınıza almanız gerekenler de var...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-09 15:56:44

Kar yağışını mı bekliyorsunuz?

Başta İstanbullular olmak üzere, kar yağışı hasretle beklenen bir durum. Kimileri ısı farkının dengelenmesi, yaz kış ayrımının iyice belirgin hal alması için dört gözle havayı kontrol ederken, kimileri de yağmur yağışla birlikte azalan suların barajları doldurmasının özlemini çekiyor. Ve kimileri de yağacak ilk karla birlikte yüksek rakımlara ulaşmanın planları içerisinde.

Karı özleyenlerin ise yapması gereken önemli şeyler var.

Bunun evveliyatı hazırlık. Kar yağışına tam hazırlıklı olmasak da her an kapımızı çalacakmışçasına planlarımızı yapmamız da önemli.

Bu süreçte tedarik öne çıkıyor

Peki kayak planı için nelere ya da hangi malzemelere öncelikli ihtiyacımız bulunuyor.

Gelin bunları ana hatlarıyla hatırylayalım: 

Kış tatili için kayak merkezine gidecekseniz; valizinize koymamız gerekenler ya da günübirlik kayak yapmak için yola çıktıysanız yanınıza almanız gereken malzemeler ön şart.

Kayak takımlarınız kaymak için elbette yanınıza kesinlikle almanız gereken ilk malzeme. Ama eğer satın almadıysanız ve yılda birkaç kez için kayak malzemelerini almaya, yanınızda taşımaya gerek duymuyorsanız, satın almak yerine kiralama şansınız da bulunuyor.

Kayak yaparken yanınıza almanız gereken diğer bir eşya kask. Kayağı yeni öğrenmiyor ve artık sık sık düşmüyor da olabilirsiniz. Kaskınız yine de kayak yaparken başınızda olmalı.
Kayak yaparken bütün gün boyunca bazen güneş çıkar, bazen rüzgar eser. Gözlerinizi hem güneş ışınlarından, hem karın parlaklığından korumak için kar gözlükleri takmanız lazım

Ellerimizin sağlığı unutulmamalı. Elbette eldiven... Kayak yaparken ellerinizin üşümemesi gerek. Çünkü kayak sapanları buz tutmuş ve ıslanmış elleriniz ile kullanmakta zorlanırsınız. Ayrıca bir zaman sonra elleriniz soğuktan uyuşur.

Kayak çantanızı veya kış tatiliniz için valizinizi hazırlarken, koruyucu kremlerinizi, cilt bakım ürünlerinizi, morarmalara karşı merheminizi de almayı unutmayın. Çünkü kayarken yüzünüze hem soğuğa karşı koruyucu nemlendirici krem sürmeniz, hem de güneşten yanmamak için güneş kremi sürmeniz gerekir.

Kayak yaparken elinizde bir şey taşımanız mümkün olmaz. Bu yüzden yanınıza muhakkak sırt çantası alın. Kayarken hem sizi rahatsız etmez, hem de kayarken ihtiyacınız olacak her şeyi içine koyabilirsiniz.

Siz planınızı yapın, kar için ise umudunuzu korumaya gayret edin. 

Unutulmamalı kı. Kar yağmasa bile. Yüksek rakımlı tatil destinasyonlarında kara ulaşmanız daha mümkün.

Haber Ara